NIEUWS

Vooruitblik en overzicht Dutch Audio Event: Voice Victory, D&D Audio en Raidho

Het Dutch Audio Event (DAE) staat voor de deur. Een grote waaier aan merken en producten van over de hele wereld is present in Veldhoven om de bezoekers twee dagen lang te informeren, te amuseren en de nieuwste technieken wereldkundig te maken. We geven in een serie artikelen een korte vooruitblik van wat bezoekers kunnen verwachten op het DAE. 

Voice Victory in ruimte 19: luidsprekers uit Nederland

Voice Victory is een Nederlandse luidsprekerfabrikant. De grote man achter VoiceVictory is Ferdinand Verbeek. Alle modellen komen van zijn hand en vormen het resultaat van jarenlange research in, vooral, de technische analyse van audio. Het geheim achter VoiceVictory schuilt in het slimme samengaan tussen het ontwerp van de luidsprekerkast en de toegepaste componenten. De neutrale behuizing met de uiterst elegante cilindrische vorm staat garant voor een neutrale transmissie van de geluidsgolven zonder ongewenste kleuring.

Alle onderdelen zijn technische meesterwerken en gecreëerd volgens de nieuwste technieken en inzichten. Zo is uitsluitend gebruik gemaakt van de beste cross-over componenten. De resonantiepunten liggen op een afstand van diverse octaven van de punten waar de cross-over plaatsvindt. Alle modellen van VoiceVictory zijn makkelijk aan te sturen door de vrijwel vlakke impedantiecurve bij zes Ohm, zonder correctie van een netwerk. Anders gezegd, de luidsprekers zijn geschikt voor aansturing van een scala aan versterkers. Het resultaat is een onwaarschijnlijk realistisch geluidsbeeld, waarin zowel individuele instrumenten als de interactie tussen musici perfect te plaatsen zijn.

Het programma van VoiceVictory bestaat uit drie modellen: Premium, Supreme en Labyrinth, alle te bewonderen in ruimte 19 tijdens het komende DAE.

D&D Audio met YG Acoustics, Siltech en Crystal Cable in ruimte 63

D&D Audio is de importeur van o.a. de merken Astell & Kern, Clearaudio, Devialet, YG Acoustics en SME. In ruimte 63 zal D&D Audio zich concentreren op YG Acoustics. YG heeft een opmerkelijke ontstaansgeschiedenis want modellen van YG komen in veel opzichten tot stand door wetenschappelijke research in het VK, terwijl het gaat om een Amerikaans merk. Voor de bekabeling in ruimte 63 is gekozen voor Siltech en Crystal Cable. Welke versterker gebruikt gaat worden, blijft nog even onder pet, maar het gaat in ieder geval een verrassende keuze opleveren, en die zou zomaar uit Frankrijk kunnen komen.

D&D Audio heeft de bezoeker van de vorige editie van het DAE laten kennismaken met YG Acoustics, t.w. model Cairn uit de Peaks serie. Dit jaar wordt in ruimte 63 het podium wat hoger gezet met de Hailey 3.2, het derde model uit de Reference productlijn.

Raidho Acoustics in ruimte 113

In ruimte 113 zullen de luidsprekers van de Deense fabrikant Raidho Acoustics aan het publiek worden voorgesteld. Raidho maakt zelf zijn drivers en componenten en bouwt alles in eigen huis. Ontwerp, productie en kwaliteitscontrole zitten dicht op elkaars huid. Het resultaat is een reeks producten die allesbehalve gewoon zijn; ze zien er niet uit als andere luidsprekers, en werken en klinken ook anders dan andere luidsprekers. Dat is wat ze speciaal maakt. Dat is wat de muziek die ze reproduceren buitengewoon maakt.

Raidho wil de bezoekers van het DAE precies die ervaring laten meemaken en dit doen ze door de onderkant van hun productpakket te laten horen. Onderkant is misschien niet helemaal de goede term want het suggereert tekortkoming en de nieuwe X1.6 en X2.6 schieten niet tekort. De nieuwe X1.6 klinkt ongelooflijk open en transparant, hetgeen grotendeels te danken is aan de kenmerkende Ribbon Tweeter. Dat de behuizing is gemaakt van aluminium en de 6,5 inch driver een Ceramix bass is, helpt daar zeker aan mee. In tegenstelling tot de X1.6 monitorluidsprekers hebben we het met de X2.6 over machtige vloerstaanders. Feitelijk doen ze hetzelfde als de kleinere broers, alleen dan beter. Hier geldt weer: horen is geloven. Omdat het met high-end audio toch altijd beter kan, vervolgt Raidho de productlijn met de TD serie. In ruimte 113 vinden we de TD1.2.

Ga zelf maar eens luisteren naar de luidsprekers van Raidho Acoustics.

Meer weten? Kijk dan op de website van het Dutch Audio Event, ook voor het kopen van een ticket.


EDITORS' CHOICE