Constellation Audio Statement Stereo: zeer hoogwaardige en zeer zware eindversterker

De Amerikaanse audiofabrikant Constellation Audio heeft de Statement Stereo gelanceerd, naar eigen zeggen de beste stereoversterker die het bedrijf ooit heeft gemaakt. De Statement Stereo is voorzien van een schakelende voeding, maar ondanks de afwezigheid van een zware voedingstransformator weegt de Statement Stereo ruim meer dan honderd kilogram.

Constellation Audio Statement Stereo

De behuizing van de nieuwe Statement Stereo van Constellation Audio is een kunstwerk op zichzelf, ook als de versterker is uitgeschakeld. De verlichte vermogensmeters op de voorkant bieden onmiddellijke visuele bevestiging van de werking van de versterker, terwijl een titanium bovenrooster snelle, effectieve warmteafvoer mogelijk maakt. Het bedrijf heeft er volgens de ontwerpers altijd van gedroomd om een stereoversterker te creëren die de beste analoge audiocircuits combineert met nieuwere technologieën die de eigenaardigheden van traditionele versterkers zouden kunnen elimineren. De Statement Stereo is dat versterkercomponent dat consistent meer levert dan wat voor mogelijk werd gehouden, zo staat op de website van Constellation Audio.

De Statement Stereo vertegenwoordigt een evolutie, die buitengewone moderne techniek combineert met de legendarische muzikaliteit van traditioneel ontworpen versterkers. Dankzij onze nieuwe Constellation Switched-Mode Power Supply (C-SMPS) met Power Factor Correction (PFC) levert de Statement Stereo alle prestaties die de ingenieurs erin hebben ontworpen, ongeacht de luidspreker of de netvoedingstandaard van het land.

De Statement Stereo kan 850 Watt per kanaal leveren in acht Ohm, 1.600 Watt in vier Ohm. In een onwaarschijnlijke twee Ohm is 2.800 Watt beschikbaar. de kanalen kunnen zelfs gebrugd worden en in dat geval is er 3.000 Watt aan acht Ohm beschikbaar of 5.500 Watt aan vier Ohm. Het behalen van deze indrukwekkende resultaten was volgens het ontwerpteam alleen mogelijk omdat de C-SMPS en PFC de 96 uitgangstransistoren van de Statement Stereo (48 per kanaal} een stabiele, stille toevoer van DC-vermogen zouden geven, ongeacht waar de versterker geïnstalleerd was.

Het is absoluut cruciaal om de ingangstrap van een versterker goed te krijgen, omdat het alles beïnvloedt wat erna komt. Daarom heeft de Statement Stereo een volledig gebalanceerde, gespiegelde ingangstrap gekregen met parallelle versterkingsmodules voor 5 dB minder ruis, gevoed door een drietraps, volledig gereguleerde voeding die ruis verder vermindert.

PFC levert perfect stabiele 380-Volt stroom bij elke AC-spanningsstandaard, waarbij de spanning en stroom altijd in fase zijn, ongeacht de belasting van de luidspreker. De fabriekseigen ultrastille C-SMPS-technologie vermindert het stroomtoevoergeluid met meer dan 20 dB. De voeding optimaliseert zichzelf automatisch voor elke luidspreker en AC-stroomstandaard.

De Statement Stereo is een forse versterker. Hij meet 470 x 825 x 317 millimeter (B x D x H) en weegt 114 kilogram. Een passend audiomeubel vinden is een uitdaging. Constellation Audio geeft een frequentiebereik op van 0,5 Hz tot 100 kHz en dat binnen een smalle marge van +0/0,1 dB.. De S/R-verhouding is 110 dB en de dempingfactor bij acht Ohm is groter dan 200.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE