NIEUWSLinn

Linn lanceert luidsprekers 119 en 150 en daarnaast ook een verfijnde Selekt DSM Classic Hub

Sinan Kökbugur | 26 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Linn

Het in Schotland gevestigde Linn heeft een tweetal nieuwe luidsprekermodellen gelanceerd, verkrijgbaar in vier verschillende kleuren. De 119 is een monitormodel waarvoor optioneel een passende stand kan worden gekocht en de 150 is een vloerstaand model. Voorts is de Selekt DSM Classic Hub herzien.

Linn 119 en 150: passieve luidsprekers

Het Schotse Linn heeft een lange geschiedenis in het ontwerpen en produceren van compacte luidsprekers met uitstekende prestaties. De 119 en 150 weerspiegelen volgens de fabrikant deze reputatie, met een nieuwe prestatiemaatstaf en de toevoeging van ongeëvenaarde veelzijdigheid als het gaat om het bouwen van een systeem. Met de 119 en 150 was het doel om luidsprekers te creëren die fundamenteel vermakelijk zijn, maar met verfijning, raffinement en neutraliteit, zodat ze elk bronmateriaal even goed – en even aangenaam – zouden moeten kunnen afspelen.

De nieuwe luidsprekers zijn uitgerust met premium drivers, die uitstekende lineaire prestaties en excursiemogelijkheden leveren. Gebaseerd op wat Linn leerde tijdens de ontwikkeling van hun vlaggenschip 360 luidsprekers, worden drivers helemaal vooraan de baffle gemonteerd, zonder rooster, om diffractie en occlusie te minimaliseren en excursie te verbeteren.

De componentkwaliteit is overal hoog. De cross-overs van lagere orde in 119 en 150 zijn ontworpen voor signaalzuiverheid en geven de luidsprekers daardoor snelheid en dynamiek. Er zijn vier afwerkingen beschikbaar t.w. Satin Black, White, Walnut of Oak fineer afwerking.

Voor de 119 is een statief beschikbaar in een zwarte of zilverkleurige uitvoering. De 119 is voorzien van een achterpoort voor verbeterde basprestaties. Wanneer gekoppeld aan een Linn DSM-netwerkmuziekspeler, kan deze poort worden omzeild en kan een basversterkingsfilter digitaal op de luidspreker worden toegepast voor nog snellere, strakkere bas.

De 150 heeft naar beneden gerichte poorten voor een meer omnidirectionele basweergave en om de interactie met muren tot een minimum te beperken.

Ten slotte, met de tweeweg 119 en drieweg 150, is het nu gemakkelijker en haalbaarder dan ooit om te upgraden naar de buitengewone prestaties van Linn's gepatenteerde Exakt technologie. Beide luidsprekers kunnen binnen enkele minuten worden omgezet naar Exakt configuratie, terwijl alle vereiste versterking, DAC's en Exakt digitale crossover kunnen worden geïnstalleerd in een Linn Selekt DSM.

Linn Selekt DSM Classic Hub

De nieuwe Selekt DSM Classic Hub verbetert de algehele kwaliteit van de Selekt DSM-productlijn, terwijl dezelfde modulariteit en compatibiliteit als zijn voorganger behouden blijft. Deze nieuwe Classic Hub is volgens de ontwerpers prachtig geperfectioneerd om ervoor te zorgen dat het er vanuit elke hoek premium uitziet en aanvoelt. Met nieuwe functies, verbeterd metaalwerk en chassisontwerp is de nieuwe Selekt DSM: Classic Hub de moderne klassieker.

Linn Selekt DSM Classic Hub: nieuwe functies en nieuw ontwerp

De Selekt DSM Classic Hub heeft een geïntegreerde hoofdtelefoonversterker met 6,35 millimeter jackplug-uitgang, voor een welkome veelzijdigheid voor persoonlijke luistersessies thuis. Classic Hub heeft ook cinch-uitgangen die speciaal zijn bedoeld om een subwoofer aan te sluiten.

De knoppen zijn van staal en  een groot formaat informatiescherm strekt zich uit over de voorkant. De voetjes zijn van roestvrij staal en het Linn-logo is UV-geprint op de behuizing voor een strakke afwerking. De behuizing zelf is een stijf ontwerp met strakke randen en afgeschuinde overgangen, wat resulteert in een elegante en luxueuze uitstraling.

Er zijn twee uitvoeringen beschikbaar, t.w. 1. een subtiel getextureerde zwarte of 2. een vlakke zilveren afwerking. Het effect van de ultraconsistente poederverflaag wordt versterkt door een reeks roestvrijstalen slimme knoppen en een opvallende centrale bedieningsknop met verborgen LED's die doorschijnen met een zijdeachtige gloed om het volume aan te geven.

Dankzij een breed scala aan connectiviteit kan Classic Hub audio ontvangen en leveren van elke denkbare bron met een hoogwaardige, geïntegreerde DA-converter die alles accepteert, van draaitafels tot CD-spelers, en een groot aantal digitale verbindingen die verbinding mogelijk maken met videostreamingapparaten, gameconsoles en Blu-ray-spelers.

Linn Selekt DSM: modulair systeem

In combinatie met Selekt DSM kunnen zowel de 119- als de 150-luidsprekers een verbluffend spectrum aan prestaties leveren, maar het is mogelijk om stap voor stap op te klimmen naar een volledig actief Linn-systeem met de vlaggenschip Exakt-technologie. Voeg daarvoor meer versterkermodules en DAC-modules toe aan de beschikbare bays binnen Selekt DSM om te profiteren van elk van Linn’s vlaggenschiptechnologieën – Organik DAC, Exakt en Space Optimisation – allemaal vanuit één stijlvolle behuizing samen met een paartje 119 of 150 luidsprekers.

Linn 119, 150 en Selekt DSM Classic Hub: prijzen en leveringsinformatie

Let op: onderstaande prijzen zijn exclusief BTW. De koper moet zelf de lokale BTW erbij optellen.

Linn 119:           2.500 euro per paar
Linn 150:           5.500 euro per paar
Linn 119 statief:    299 euro per paar

 Selekt DSM Classic Hub:  5.650 euro
Versterkermodule:                855 euro
Organik DAC:                    3.250 euro
Katalyst DAC:                    1.500 euro
Standard DAC:                     220 euro
Selekt System 119:           9.226 euro
Selekt System 150:         12.226 euro

MERK

EDITORS' CHOICE