NIEUWSShanling

Shanling CR60: betaalbaar en veelzijdig CD-loopwerk voor afspelen en rippen van CD’s

Shanling heeft de CR60 aangekondigd, een CD-loopwerk zonder DA-converter aan boord. Digitaal muzieksignaal komt naar buiten via verschillende digitale uitgangen. De CR60 kan worden gebruikt om CD’s af te spelen maar ook om CD’s te rippen en meteen op te slaan op een mobiel apparaat.

Shanling CR60: CD-loopwerk voor afspelen

De CR60 is “een compact en eenvoudig apparaat dat ervoor zorgt dat uw CD-collectie relevant blijft, zelfs met de opkomst van speciale DAC's en streamers,” aldus Shanling op zijn website. Het compacte apparaat met de afmetingen 20 x 18 x 5 centimeter komt in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Natuurlijk biedt het nieuwe CD-loopwerk de gebruikelijke coaxiale en optische S/PDIF aansluitingen. Meer bijzonder is de aanwezigheid van maar liefst drie USB-aansluitingen, t.w. USB-A, USB-B en USB-C. De USB-aansluitingen kunnen gebruikt worden voor aansluiting van een USB-DAC, eventueel een kleine USB dongle.

Shangling CR60: CD-loopwerk voor rippen

Het loopwerk van de CR60 komt van Philips en de laser is van Sanyo. Dit zou moeten zorgen voor verliesvrije kopieën van alle geplaatste CD's. Shanling heeft een speciale app gemaakt voor het rippen van CD’s. Met de Eddict Player-app kunnen CD's direct naar Android-smartphones of Shanling Portable Players worden geript, waarbij de app alle benodigde tags biedt voor een goed georganiseerde bibliotheek. Natuurlijk biedt het ook CD-ripping naar computers en zeer snelle automatische ripping direct naar USB-drives.

Het front heeft knoppen en een kleurenscherm voor het aflezen van informatie. Een IR-afstandsbediening is bij de levering inbegrepen en de stroom wordt geleverd via een 12 V DC-voeding of via een USB-C-poort.

Naar verwachting gaat de levering van de CR60 binnenkort beginnen. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE