NIEUWSMarantz

Marantz Model 60n: geïntegreerde versterker voorzien van streaming-platform Heos

Audiomerk Marantz heeft een nieuwe geïntegreerde versterker genaamd Model 60n aangekondigd. De Model 60 is een stereo-versterker met analoge en digitale ingangen en hij heeft ook het streaming-platform Heos van zustermerk Denon aan boord. De Model 60n combineert volgens de ontwerpers uitstekende prestaties met flexibiliteit en geavanceerde technologie. Daardoor biedt de MODEL 60n een ideale combinatie van veelzijdige functies en de warme muzikaliteit waar Marantz om bekend staat.

Marantz Model 60n: warm, muzikaal, krachtig en veelzijdig

Met 60 Watt per kanaal aan klasse AB vermogen, beschikt de Model 60n over de nieuwste versie van Marantz' veelgeprezen HDAM-technologie (Hyper Dynamic Amplifier Module). Dit zorgt voor een uitstekende combinatie van lage vervorming, moeiteloos vermogen en de nauwkeurigheid, transparantie en muzikaliteit die Marantz versterkers onderscheiden. Naast drie analoge ingangen, heeft de Model 60n een hoogwaardige ingebouwde phono-versterker.

Voor digitale muziekbronnen zoals CD, tv of mediaspeler vertrouwt de Model 60n op de ingebouwde ESS Sabre DAC-chip die muzieksignaal kan krijgen van verschillende digitale ingangen. De aanwezigheid van HEOS maakt streamen vanaf een breed scala aan muziekdiensten via WiFi of Ethernet (RJ-45)mogelijk. Met Heos is de MODEL 60n ook geschikt voor naadloze integratie in een multiroom systeem door het hele huis in combinatie met andere producten die Heos aan boord hebben. Muziek van mobiele apparaten is toegankelijk via Bluetooth, Spotify Connect en AirPlay2. De Roon Ready ondersteuning, en de mogelijkheid om 24/192 kHz of DSD 5.6MHz hoge-resolutie audiobestanden af te spelen, betekent dat zelfs de meest veeleisende muziekliefhebbers tevreden kunnen zijn. Een over-the-air update kort na de lancering zal deze ondersteuning uitbreiden tot 32/384kHz en DSD 11.2MHz audiobestanden.

Liefhebbers van home entertainment komen ook aan hun trekken dankzij de HDMI ARC-ingang en subwooferuitgang van de Model 60n. Wie geen behoefte heeft aan tweekanaals geluid bij videocontent, kan dus prima uit de voeten met de Model 60n.

De adviesprijs van de Marantz Model 60 is 1.500 euro en de koper kan kiezen tussen en zwarte en zilverkleurige uitvoering. De levering gaat in de loop van deze maand van start.

Marantz Model 60: technische kenmerken 

  • 2x 60 Watt versterking, 8 Ohm, 20 Hz - 20 kHz
  • 192/24 en DSD5.6MHz ondersteuning voor hoge resolutie digitale audio
  • Draadloze (2,4GHz/5GHz) en bekabelde netwerkverbinding
  • Analoge ingangen (4 stuks): 3 x cinch lijnniveau, 1 x cinch voor MM-element
  • Digitale ingangen (4 stuks): 1 x HDMI eARC, 1 x optisch, 1 x coaxiaal, 1 x USB-A
  • HEOS Built-In, Bluetooth, AirPlay 2, Spotify Connect en Roon Ready ondersteuning
  • Toegang tot streamingdiensten; Spotify, Deezer, Tidal, Amazon Music, TuneIn en meer
  • Stereo preout en subwoofer uitgang

MERK

EDITORS' CHOICE