NIEUWSBeyerdynamic

Beyerdynamic Amiron 100 en 300 en Aventho 300 te zien op IFA

De Duitse hoofdtelefoon en microfoonbouwer Beyerdynamic heeft ter gelegenheid van de IFA in Berlijn drie nieuwe draadloze hoofdtelefoons onthuld. De in-ear versies Amiron 100 en Amiron 300 en de over-ear draadloze hoofdtelefoon Aventho 300 zijn voorzien van de nieuwste ANC technologie en een nauwkeurig functionerend chassis. De levering gaat afhankelijk van het model in oktober en november beginnen in een zwarte of witte kleur.

Beyerdynamic Amiron 100: draadloze in-ear hoofdtelefoon

De nieuwe in-ear hoofdtelefoon Amiron 100 beschikt volgens de ontwerpers over krachtige drivers, maakt gebruik van moderne codecs (LC3, AAC, SBC) en biedt actieve noise-cancelling. De ANC-transparantiemodus geeft de drager een derde keuze: een slimme mix van muziek en geluiden uit de buitenwereld.

Het lage gewicht van 4,15 gram per oorstukje (zonder oorstukje) en een keuze uit vijf siliconen oorstukjes in de maten XS t/m XL zorgen tegelijkertijd voor aangenaam comfort en een veilige pasvorm, zelfs tijdens de wildste dansroutines. Bijzonder praktisch: als je de koptelefoon eruit haalt, pauzeert de muziek en start hij automatisch als je hem weer terugzet.

Dankzij Bluetooth 5.3 inclusief LE-audio maakt de hoofdtelefoon dankzij de LC3-codec snel en met lage latentie verbinding. Dit werkt ook met meerdere apparaten tegelijk. Tijdens het telefoneren vangen in totaal zes microfoons uw eigen stem op en filteren vervelende achtergrondgeluiden weg, zelfs in rumoerige omgevingen. En het beste deel? Het muziekplezier stopt pas na 8 uur (6 uur met ANC) - maar slechts voor een kort moment. De oplaadcassette heeft nog eens 19 uur batterijduur in petto. Mocht er toch een tekort zijn, dan kan de Amiron 100 in de oplaadcase 15 minuten worden opgeladen en kun je nog eens 3 uur naar muziek of podcasts luisteren.

De Amiron 100 kost net geen 180 euro en is vanaf november verkrijgbaar.

Beyerdynamic Amiron 300: draadloze in-ear hoofdtelefoon

Voorzien van krachtige drivers met een diameter van tien millimeter en hoogwaardige codecs (LDAC, AAC, SBC), biedt de Amiron 300 in-ear-hoofdtelefoon geoptimaliseerd geluid met hoge resolutie voor geluidspuristen. Of het nu tijdens een intensieve training is of ontspannen muziek luisteren op de bank, Amiron 300 past volgens de fabrikant dankzij het ergonomische ontwerp en het vederlichte gewicht van slechts 4,4 gram per oorstuk (zonder oordopjes) perfect en maakt urenlang zorgeloos muziek luisteren mogelijk . Net als bij de Amiron 100 zijn siliconen oordopjes verkrijgbaar in vijf maten van XS t/m XL.

Naast een sterk ANC inclusief transparantiemodus beschikt de Amiron 300 ook over multipoint Bluetooth 5.3 en een automatische start-stopfunctie bij het verwijderen of plaatsen van de in-ears. Zes hoogwaardige microfoons maken storingsvrij telefoneren en een uitstekende spraakkwaliteit mogelijk. De Amiron 300 levert een batterijduur van 10 uur (7 uur met ANC) en nog eens 28 uur in de QI-compatibele oplaadcassette. Dankzij het snelladen betekent 10 minuten in de oplaadcase 2 uur muziekgenot.

De Amiron 300 gaat vanaf oktober voor net geen 250 euro over de toonbank.

Beyerdynamic Aventho 300: draadloze over-ear hoofdtelefoon

Draadloos betekent vrijheid en dat is waar de Aventho 300 draadloze over-ear hoofdtelefoon voor staat. De hoofdtelefoon is voorzien van de fabriekseigen Stellar.45 driver, die ook is geplaatst in de  DT 770 PRO X Limited Edition, studiohoofdtelefoon DT 700 PRO X en DT 900 PRO. Dolby Atmos met Dolby Head Tracking-technologie zorgt voor een meeslepende en driedimensionale geluidservaring waardoor de drageru altijd in het middelpunt van de scène blijft. Een lichte helling van de drivers zorgt bovendien voor bijzonder ruimtelijk luisteren.

Dankzij multipoint Bluetooth 5.4 kunnen muzieknummers eenvoudig vanaf verschillende bronnen worden afgespeeld. De Aventho 300 beschikt ook over adaptieve ANC en hybride transparantiemodus. Ook de automatische pauze- en afspeelfunctie is geïntegreerd. De ingebouwde microfoons zorgen voor heldere gesprekken en zorgen voor blokkering van achtergrondgeluiden tijdens het bellen. De draadloze hoofdtelefoon combineert ergonomisch design, hoogwaardige materialen en de eerder genoemde STELLAR.45-driver Made in Germany. Schuine oorschelpen, een hoofdband van zacht traagschuim en een fontanel-uitsparing zorgen ervoor dat de Aventho 300 zich aan elke hoofdvorm aanpast. Flexibele draaischarnieren van duurzaam aluminium zorgen voor eenvoudig opvouwen en opbergen in de harde koffer.

De Beyerdynamic Aventho 300 heeft een adviesprijs van net geen 400 euro en zal vanaf oktober verkrijgbaar zijn.


EDITORS' CHOICE