De Kin One van Totem Acoustic is een kleine tweeweg monitorluidspreker

De Canadese luidsprekerfabrikant Totem Acoustic heeft een kleine tweeweg monitorluidspreker gelanceerd genaamd Kin One. De Kin One is verkrijgbaar in vijf kleuren. De luidsprekers zijn relatief klein en makkelijk te plaatsen. De speciaal ontwikkelde drivers zorgen volgens de ontwerpers voor een hoogwaardig geluid.

Totem Acoustric Kin One

Met de Kin One brengt de Canadese fabrikant Totem Acoustics een nieuwe en betaalbare en audiofiele monitor op de markt. Totem Acoustic bestaat 38 jaar en tweeweg monitorluidsprekers hebben altijd een belangrijke rol in het portfolio gespeeld. Totem staat bekend om het ontwerpen van compacte luidsprekers die een volwassen klankkarakter hebben.

De nieuwe Kin One is het geheel herziene instapmodel in de Kin-serie van Totem. Door het gebruik van trickle-down-technologie op het gebied van drivertechnologie, cross-over en behuizingsontwerp is de Kin One een technisch prestatiepakket geworden zonder buiten de prijsklasse te gaan. Dankzij de vijf verschillende satijnen oppervlakken en de flexibiliteit in plaatsing die bekend is van Totem-luidsprekers, is muziek luisteren met de Kin One echt leuk.

De Kin One is voorzien van speciaal ontwikkelde drivers. De MHEX (Multiple Strata Hex Cone) woofer heeft een diameter van vier inch en is stijver dan metaal, maar reageert zeer snel en klinkt als papier. De 1-inch titanium tweeter is harmonieus op deze woofer en de behuizing afgestemd, hetgeen volgens de fabrikant een vrijwel perfecte faserespons mogelijk moet maken. De behuizingsgeometrie ondersteunt de nauwkeurige basisafstemming van de Kin One in combinatie met de 2e orde cross-over.

Totem Acoustic geeft een frequentiebereik op van 65 Hz tot 22 kHz (+/- 3 dB), een impedantie van zes Ohm een gevoeligheid van 89 dB.

We hebben nog geen officiële prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat we een prijs van 750 euro op een Duitstalige website hebben zien staan.

MERK

EDITORS' CHOICE