NIEUWSTCL

TCL NXTFRAME: digitale kunst en televisie met geluid van B&O, te zien op IFA 2024

Redactie Hifi.nl | 05 september 2024 | Fotografie Fabrikant | TCL

Televisiebouwer TCL lanceert zijn allereerste NXTFRAME televisie op IFA 2024 in Berlijn. De NXTFRAME is meer dan alleen televisie. Het is de toekomst van digitale kunst en entertainment in huis. Voor het eerst komen kunst, design en geavanceerde technologie samen in één elegant pakket. De NXTFRAME-tv is niet alleen iets waar je naar kijkt, het is iets waar je mee leeft, aldus TCL.

TCL NXTFRAME: televisie en wisselbaar kunstwerk

De NXTFRAME televisie stelt  de gebruiker in staat om diens eigen sfeer te creëren, die naadloos past in het interieur als een meesterwerk dat smaak, stijl en ambities weerspiegelt. Een televisie kan een toegangspoort zijn tot grenzeloos entertainment en een nieuwe manier van creativiteit. Wat de NXTFRAME onderscheidt, is de mogelijkheid om de woonruimte om te toveren tot een galerij, zelfs als de televisie niet in gebruik is. Voor veeleisende gebruikers is de TCL NXTFRAME meer dan alleen een entertainmentcentrum. Het is een veelzijdig kunstwerk.

Stel je voor dat je je woonkamer binnenloopt en meteen een gevoel van rust en inspiratie voelt, alsof je een gepersonaliseerde galerij bent binnengestapt. De TCL NXTFRAME TV is meer dan een scherm, het is een manier van creativiteit. Met aanpasbare magnetische frames in Dawn Birch, Twilight Elm en Vernal Mint kunt u uw tv moeiteloos afstemmen op de esthetiek van uw kamer en zowel schoonheid als functie toevoegen. De meegeleverde magnetische snap-on frames maken het gemakkelijk om van stijl te wisselen, zodat uw woonruimte altijd een weerspiegeling is van uw persoonlijke smaak.

“Deze samenwerking biedt aanzienlijke kansen voor beide merken. Door samen te werken, brengen we degelijke ervaringen naar de klanten van TCL, waardoor de algehele productervaring naar een hoger niveau wordt getild,” aldus Duncan McCue, Vice President of Business Development and Strategic Partnerships. “Tegelijkertijd is dit een verder bewijs van onze toewijding om onze activiteiten op het gebied van licentiepartnerschappen uit te breiden.”

"We zijn enthousiast over het potentieel voor deze samenwerking om te groeien", zegt Stefan Streit, CMO van TCL Europe, "Door de expertise van Bang & Olufsen verder te integreren, hopen we de grenzen van home entertainment te verleggen en mogelijk meer geavanceerde geluidssystemen en innovatieve functies te verkennen die onze gebruikers een verbeterde ervaring bieden. Bij TCL zijn we toegewijd aan het evolueren en leveren van het beste van technologie en design aan onze consumenten."

TCL NXTFRAME: techniek achter het scherm

Dan even wat technische details. De TCL NXTFRAME is met een dikte van slechts 27,9 millimeter de dunste in zijn serie. Het beschikt over een ingebouwd chassis dat de noodzaak van een externe connectiviteitsbox elimineert, waardoor een strak, ononderbroken ontwerp mogelijk is.

TCL NXTFRAME TV maakt gebruik van TCL's matte antireflectiescherm, met meerdere softwarematige matte texturen om uit te kiezen, zodat je het kunt aanpassen om er precies zo uit te zien als je wilt.

Kunst kiezen was nog nooit zo eenvoudig. TCL's NXTFRAME TV wordt geleverd met een samengestelde kunstbibliotheek en je hebt online toegang tot een nog grotere verscheidenheid aan collecties. De gebruiker kan ook zijn persoonlijke kunstcollectie draadloos of via USB weergeven. In samenwerking met de National Gallery in Londen transformeert de Art Library woonkamers moeiteloos in persoonlijke studio's met wisselende kunstwerken, waaronder schilderijen, foto's, tekeningen en straatkunst.

TCL NXTFRAME: geluid van Bang & Olufsen

De Pro-versie van de TCL NXTFRAME TV is voorzien van audio van het Deense Bang & Olufsen (B&O), het eerste product uit de samenwerking tussen TCL en B&O. Audio van B&O garandeert dat het geluid van de soundbar en subwoofer is afgestemd en getest om te voldoen aan de normen van dit wereldberoemde audiomerk. De soundbar en subwoofer voor de Pro-versie van TCL NXTFRAME TV zijn afgestemd door dezelfde deskundige geluidstechnici die enkele van 's werelds meest iconische luidsprekers perfectioneren.

Het geluid van B&O is een geïntegreerd systeem dat wordt geleverd met een bijpassende draadloze 3.1.2 soundbar en draadloze subwoofer die mede zijn ontwikkeld door TCL en de akoestische teams van Bang & Olufsen om een meeslepende audiovisuele ervaring te creëren.

Het team van Bang & Olufsen werkte tijdens de productontwikkeling nauw samen met de akoestische ontwerpteams van TCL om ervoor te zorgen dat elke noot zo zuiver en zuiver mogelijk is, precies zoals de artiest het bedoeld heeft. Of het nu gaat om films, games of muziek, consumenten zullen hun meeslepende ervaring kunnen maximaliseren; Mis nooit een woord dialoog, een beat van de actie of detail van een ontspannende soundscape.

Om dit prachtige geluid te leveren, is de uiteindelijke audio-ervaring getest, afgestemd en goedgekeurd door dezelfde akoestici die bekend staan om het creëren van de wereldberoemde producten van B&O. Dit audiosysteem bevat ook de Enhanced Dialogue Mode en BeoSonic-technologie, waardoor gebruikers hun geluidsprofielen kunnen aanpassen aan elk type inhoud. Deze samenwerking vertegenwoordigt de eerste stap in een langdurige samenwerking om audio-ervaringen in het hele TCL-portfolio te transformeren.

TCL NXTFRAME: flexibele opstelling, perfect gepositioneerd

TCL NXTFRAME TV beugels als een gewone tv, alleen hoef je je beugel niet te kiezen. Een verzonken wandmontagebeugel wordt in de doos geleverd en helpt de televisie recht tegen de muur te krijgen, net als bij een schilderij.

Veelzijdigheid is ook een belangrijk aspect. Er is TCL's Movable Floor Stand die exclusief beschikbaar is voor gebruik met de TCL NXTFRAME TV-serie. Het elegante ontwerp in ezelstijl is voorzien van afneembare wielen voor eenvoudige (ver)plaatsing overal in huis. De optionele standaard is ook voorzien van een handige lade voor opslag, kabelbeheer en een decoratieve afdekking aan de achterkant voor een opvallende esthetiek, zowel aan de voor- als achterkant.

TCL NXTFRAME: elegant design maar ook superieure prestaties

De TCL NXTFRAME-TV is zorgvuldig ontworpen om een optimale balans te bieden tussen esthetiek en prestaties. Het voldoet aan de behoeften en hoge normen van gamers, sportliefhebbers en liefhebbers van actiefilms met een verversingssnelheid van 120 Hz/144 Hz VRR-paneel en Motion Rate 480 met MEMC die meerdere technologieën  voor bewegingsverbetering combineert voor de beste helderheid in zijn klasse.

Bovendien zorgen Game Accelerator 240 met Auto Game Mode en AMD FreeSync Premium voor een responsievere gameplay zonder vertraging en ultrasnelle 240 VRR-gaming die is ontworpen om spelers aan de top van elk klassement te houden.

De TCL NXTFRAME-TV is voorzien van Quantum Dot (QLED)-technologie om uitzonderlijk levendige en levensechte beeldprestaties te bieden. Het Pro-model beschikt over QLED PRO voor nauwkeurigere kleuren en HDR ULTRA met Dolby Vision IQ voor verbeterd contrast, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest geavanceerde HDR-formaten. De High Brightness+ LED-achtergrondverlichting produceert helderdere beelden voor een betere weergave in vrijwel elke kameromgeving.

TCL combineert het verbluffende scherm met indrukwekkend geluid en voegt Dolby Atmos, DTS en DTS Virtual toe, samen met de Enhanced Dialogue Mode, voor een compleet audiopakket dat zowel meeslepend als helder is. Bovendien ondersteunt de Pro-versie Dolby Atmos en DTS voor een echte bioscoopachtige audio-ervaring.

De TCL NXTFRAME TV belichaamt volgens de ontwerpers TCL's niet-aflatende toewijding aan innovatie. De afstandsbediening op basis van gerecyclede thee weerspiegelt zijn uitmuntendheid op het gebied van milieuvriendelijkheid, waarbij gebruik wordt gemaakt van duurzame materialen om afval te verminderen en de ecologische voetafdruk te minimaliseren zonder afbreuk te doen aan stijl of functionaliteit. Dit model biedt een stijlvolle en functionele oplossing voor moderne woonruimtes en is niet alleen een televisie, maar een integraal onderdeel van het interieur en biedt een mix van geavanceerde technologie en esthetische aantrekkingskracht.

De TCL NXTFRAME-tv-serie is later in 2024 verkrijgbaar op geselecteerde Europese markten in meerdere formaten tot 75 inch. Tegen die tijd zal ook prijsinformatie bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE