NIEUWS

Tidal Audio Ferios G2: hoogwaardige, krachtige en zware mono eindversterker

Sinan Kökbugur | 04 september 2024 | Fotografie Fabrikant

De Duitse audiofabrikant Tidal Audio heeft Ferios G2 gelanceerd, een geavanceerde mono eindversterker die de opvolger is van het originele model dat in 2017 werd geïntroduceerd. Volgens Tidal Audio is het ontwerp van de eerste generatie Ferios verfijnd en is een nieuwe voeding met twee ringkerntransformatoren en 500.000 μF afvlakcapaciteit ontworpen en geïmplementeerd. De Ferios G2 weegt 63 kilogram.

Tidal Audio Ferios G2

De nieuwe Ferios G2 kan 400 Watt aan acht Ohm leveren en 800 Watt aan vier Ohm. Het opgegeven frequentiebereik is 1 Hz tot 400 kHz (-3 dB). De royale levering van extra vermogen is volgens de fabrikant eigenlijk slechts een welkom bijproduct. Het echte doel was de absolute ontspanning waarmee de Ferios presteert, tot het punt waarop elke poging tot beschrijving van geluidsattributen betekenisloos wordt. De Ferios zet simpelweg een nieuwe maatstaf ten opzichte van de vorige prijswinnende generatie, aldus Tidal Audio.

De technische keuzes en de bouwkwaliteit zijn van het hoogste niveau. De voeding heeft als basis een tweetal volledig magnetisch afgeschermde en mechanisch geïsoleerde ringkerntransformatoren met elk een vermogen van 800 VA. De totale afvlakcapaciteit is 500.000 μF en de condensatoren zijn hoogwaardig en duurzaam.

De meerlaagse printplaat is van eigen productie en heeft kopersporen met een dikte van 105 micron. Transistoren zijn handmatig geselecteerd en gemeten en afgestemd voor een nauwkeurigheid binnen een marge van één procent. Er bevinden zich geen koppelcondensatoren of relais in het signaalpad van ingang naar uitgang.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux hebben wij nog niet vernomen.


EDITORS' CHOICE