NIEUWSLuxman

Luxman DA-07X: DA-conversie volgens Luxman

Sinan Kökbugur | 04 september 2024 | Fotografie Fabrikant | Luxman

De Japanse audiofabrikant Luxman heeft de DA-07X onthuld, een moderne DA-converter met zes digitale ingangen. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via een cinch-uitgang en een XLR-uitgang. Ieder kanaal heeft zijn eigen DAC-chip.

Luxman DA-07X: digitale circuits

DA-converter DA-07X van Luxman is gebaseerd op de bewezen technologieën van de (SA)CD-spelers D-10X en D-07X. De DA-07X combineert volgens de ontwerpers de nieuwste technologie met een elegant ontwerp en uitstekende geluidskwaliteit. Uitgerust met twee hoogwaardige BD34301EKV DAC-chips, maakt de DA-07X nauwkeurige en dynamische muziekweergave mogelijk, met ondersteuning voor resoluties tot 768 kHz/32-bit voor PCM en 22,5 MHz voor DSD. Het ontwerp van de behuizing sluit natuurlijk helemaal aan bij de rest van het portfolio van Luxman en de DA-07X is niet geheel verrassend het perfecte speelkameraadje voor netwerkstreamer NT-07.

Zoals gezegd, de DA-07X van Luxman maakt gebruik van de krachtige BD34301EKV DAC-chips uit de ROHM “MUS-IC”-serie, die worden gewaardeerd om hun aandacht voor detail en helderheid. Deze chips werken in een dual mono configuratie en zorgen voor een nauwkeurige verwerking van digitale audiosignalen en ondersteunen formaten met hoge resolutie tot 768 kHz/32-bit PCM en 22,5 MHz DSD.

Luxman DA-07X: analoge circuits

De analoge uitgangstrap van de DA-07X maakt gebruik van volledig symmetrische stroom-/spanningsomzetters, die zorgen voor een bijzonder zuivere signaalverwerking en vervorming minimaliseren. Dit leidt tot een authentiek en natuurlijk geluid. Een discreet buffercircuit dat als laagdoorlaatfilter dient, verbetert de signaalkwaliteit nog verder en zorgt voor een krachtige controle van de aangesloten componenten. Extra optimalisatiefuncties die onnodige signaalpaden deactiveren, minimaliseren ruis en optimaliseren de geluidskwaliteit van de analoge uitgangen.

Luxman DA-07X: aansluitingen

De DA-07X biedt een breed scala aan in- en uitgangen, waardoor het een veelzijdig hulpmiddel is voor audioliefhebbers. De gebruiker heeft de beschikking over twee optische ingangen, twee cinch-ingangen, een USB-B ingang en een AES/EBU-ingang kan de DA-07X eenvoudig worden geïntegreerd in verschillende audio-opstellingen. Analoog signaal komt naar buiten via een cinch-uitgang en een XLR-uitgang. Dankzij een geïntegreerde faseschakelaar kunnen faseproblemen tijdens de systeemintegratie worden gedetecteerd en gecorrigeerd om een perfecte geluidsweergave te garanderen.

Luxman DA-07X: behuizing

De behuizing van de DA-07X overtuigt door zijn solide constructie en hoogwaardige afwerking. Het frontpaneel van wit gestraald aluminium en het OLED-display met hoge resolutie geven het apparaat een elegante uitstraling en zorgen voor een intuïtieve bediening. Het speciaal afgeschermde chassis beschermt het audiosignaal tegen digitale en elektromagnetische interferentie, terwijl massieve gietijzeren voeten en een dikke stalen bodemplaat trillingen minimaliseren die de geluidskwaliteit kunnen beïnvloeden.

Luxman DA-07X: prijs en leveringsinformatie

De Luxman DA-07X komt naar verwachting in de loop van september 2024 voor levering beschikbaar. De officiële prijs voor de Benelux die we van Audioscript hebben verkregen is 7.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE