NIEUWSLuxman

Luxman lanceert met de NT-07 zijn eerste netwerkspeler

Het Japanse Luxman heeft de NT-07 aangekondigd en dat is de eerste netwerkspeler van het bedrijf. Het prototype van de nieuwe netwerkspeler werd voor het eerst getoond op de stand van Luxman op de Tokyo International Audio Show in oktober 2022, en nu is het tijd voor de officiële presentatie van de productieversie van het apparaat.

Luxman NT-07

Het in Japan gevestigde Luxman bouwt versterkers met halfgeleiders en buizen, draaitafels, CD-spelers en DA-converters. Het bedrijf heeft nu zijn eerste netwerkspeler aangekondigd genaamd NT-07. De nieuwe NT-07 is een pure netwerkspeler zonder DA-converter aan boord. De NT-07 heeft dus alleen digitale aansluitingen. De voeding is gebaseerd op een grote transformator en twee hoogwaardige elektrolytische condensatoren met een capaciteit van 10.000 μF.

De USB-uitgang van de NT-07 ondersteunt het afspelen van PCM-signaal tot 32-bit/768 kHz en DSD tot 22,5MHz. De coaxiale en optische uitgangen ondersteunen PCM-uitvoer tot 24-bit/192 kHz, geen DSD. Er is ook een HDMI-ingang en -uitgang voor audio.

Verbinding met een netwerk wordt gelegd met een LAN-kabel. De NT-07 heeft een Gigabit Ethernet RJ-45 poort en ondersteunt geen WiFi. Naast de USB-uitgangspoort is de Luxman NT-07 uitgerust met twee USB-poorten voor het aansluiten van externe schijven, één op het voorpaneel en één aan de achterkant.

De NT-07-transport ondersteunt het afspelen van inhoud van UPnP-netwerkservers en biedt ook toegang tot populaire streamingdiensten zoals Qobuz, TIDAL, Spotify en andere. De netwerkspeler kan ook MQA-materiaal decoderen. Bediening gaat met een eigen applicatie voor mobiele gadgets genaamd Luxman Stream. Daarnaast is het naar verluidt de bedoeling om in de toekomst het Roon-ecosysteem te gaan ondersteunen bij na een software-update.

De voorkant van de Luxman NT-07 heeft een groot OLED-display dat gedetailleerde informatie weergeeft over de muziek die wordt afgespeeld, zoals de titel van het nummer, de naam van de artiest, de speelduur en het formaat. Bij het apparaat wordt een aluminium afstandsbediening geleverd die ook een Luxman SACD-speler en het volume van de voorversterker kan regelen.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE