NIEUWSPS Audio

PS Audio Stellar Strata Mk2: complete geïntegreerde versterker met analoge en digitale ingangen

De Amerikaanse fabrikant PS Audio heeft de geïntegreerde vesterker Stellar Strata Mk2 gelanceerd. De bijgewerkte versterker heeft een draaitafelingang gekregen die geschikt is voor zowel MM-elementen als MC-elementen. een verbeterde hoge resolutie DA-converter en een analoge voorversterkertrap en hoofdtelefoonversterker die in klasse A werken. De versterker komt in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

PS Audio Stellar Strata Mk2

Paul McGowan, CEO van PS Audio, verklaart het volgende over de Stellar Strata Mk2: “De Stellar Strata MK2 verbetert het originele Strata-concept aanzienlijk door een superieur klinkende, veelzijdige high-end geïntegreerde versterker te leveren. Het ontwerpen van de Strata MK2 gaf ons de mogelijkheid om onze nieuwste technische ontwikkelingen te implementeren in een alles-in-één audiocomponent die uitzonderlijk geluid biedt, een aantrekkelijk, compact ontwerp heeft en eenvoudig te gebruiken is.”

Analoge liefhebbers kunnen nu genieten van de voordelen van superieure vinylweergave, want een phono-versterker is ingebouwd. Er zijn twee draaitafelingangen, de ene voor MM-elementen en de andere voor MC-elementen. Er zijn ook twee cinch-lijningangen en een XLR-ingang. De voorversterker is volledige symmetrisch opgebouwd. De klasse A voorversterkertrap is voorzien van PS Audio's exclusieve analoge GainCell variabele-gain volumecircuit, die de sonische degradatie elimineert die kan worden veroorzaakt door conventionele volumeregelaars. Voor hoofdtelefoonluisteraars biedt de Strata MK2 een hoogwaardige klasse A hoofdtelefoonversterker.

De Stellar Strata Mk2 heeft ook digitale ingangen.. De ingebouwde DA-converter van de Strata MK2 kan tot 384 kHz digitale PCM-audio verwerken (afhankelijk van de bron) en native DSD-audio tot DSD256. De Strata MK2 bevat één optische en twee coaxiale digitale ingangen, plus asynchrone USB en twee I2S-ingangen.

De DA-converter maakt gebruik van PS Audio's exclusieve Digital Lens-technologie om buitengewone geluidskwaliteit te leveren van elke digitale bron. Alle digitale signalen worden in de native modus naar de gepatenteerde Digital Lens van de DA-converter gevoerd, die de sample rate herkent, de data opnieuw klokt, jitter vermindert en andere verwerkingen toepast.

Een hybride eindtrap werkt in klasse D en kan een grote stroom leveren met volgens de ontwerpers tegelijkertijd uitzonderlijke lineairiteit. Het opgegeven vermogen is 100 Watt aan acht Ohm en 150 Watt aan vier Ohm. De PS Audio Stellar Strata MK2 biedt een aantal extra prestatie- en gemaksfuncties. Het digitale filter voor PCM-bronnen stelt de luisteraar in staat om te kiezen uit drie instellingen om de respons aan te passen aan persoonlijke voorkeuren en programmabronnen. De Stellar Strata MK2 biedt ook balans- en faseregelaars (de laatste voor digitale bronnen), input trim voor elke bron, een hoofdtelefoon volume trimregeling, een USB-poort voor mogelijke toekomstige firmware-upgrades en een triggeruitgang.

De PS Audio Stellar Strata MK2 geïntegreerde versterker komt in een zilverkleurige en zwarte afwerking. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE