NIEUWSNAD

NAD onthult M10 V3 BluOS streaming-versterker op CEDIA 2024

Sinan Kökbugur | 28 augustus 2024 | Fotografie Fabrikant | NAD

De NAD M10 V3 is de derde generatie van de oorspronkelijke M10 die in 2019 is uitgekomen en daarna in 2021 is opgevolgd door M10 V2. De derde generatie streaming-versterker beschikt over een draaitafelingang voor MM-elementen (dat had de V2 niet) en optioneel Dirac Live Room Correction en Bass Control. 

NAD M10 V3

Het apparaat biedt niet alleen een groot aantal aansluitmogelijkheden, waaronder een HDMI eARC voor mensen die hun muziek- en filmervaring in één compact systeem willen combineren, maar het beschikt ook over Dirac Live Room Correction (na aanschaf van een licentie), wat kan helpen bij het instellen van luidsprekers in ruimtes die daarvoor niet ideaal zijn. Goed beschouwd hoeven alleen luidsprekers aangesloten te worden en het muziekfeest kan beginnen.

De NAD M10 V3 BluOS Streaming Amplifier claimt betere prestaties te leveren dankzij de nieuwste generatie audiotechnologieën vergeleken met zijn voorganger, de NAD M10 V2 (lees ook onze recensie over de NAD M10 V2 of onze recensie over de NAD M10). De V3 heeft een kleuren aanraakscherm op het front en een behuizing van geborsteld aluminium. Ook is hij voorzien van een ESS SABRE ES9039 DAC die volgens de ontwerpers een ongelooflijk dynamisch bereik en extreem lage vervorming levert.

Verder beschikt de M10 V3 over een Hybrid Digital versterker met nCore technologie die 100 Watt continu vermogen per kanaal aan acht of vier Ohm kan leveren en korte pieken van 160 Watt aan acht Ohm te leveren, met vrijwel geen ruis of vervorming.

De M10 V3 heeft analoge en digitale ingangen, inclusief een nieuwe draaitafelingang voor MM-elementen. Een USB Type A is bedoelld voor aansluiting van een USB-opslagmedium. NAD heeft ook een HDMI eARC gemonteerd voor aansluiting van een televisie.

NAD M10 V3: BluOS-platform

De V3 bevat natuurlijk het BluOS-platform van zustermerk Bluesound, het multi-room muziekplatform, dat vanaf elke smartphone, tablet of desktop kan worden aangestuurd. Gebruikers kunnen BluOS gebruiken om muziekstreamingservices, internetradiostations en persoonlijke muziekbibliotheken te streamen die zijn opgeslagen op een netwerkstation of computer. BluOS ondersteunt hi-res audio tot 24-bit/192kHz.

Dankzij BluOS kan de V3 worden aangesloten op compatibele draadloze luidsprekers en audiosystemen voor een multiroom-muziekervaring.

BluOS maakt het ook mogelijk om de M10 V3 te gebruiken als een draadloos Dolby Digital home theater systeem. Met behulp van de BluOS app kan de M10 V3 draadloos verbinding maken met een tweede M10 V3, of andere BluOS-enabled speakers, en een meeslepend 4.1 home theater systeem creëren vanaf een strak en compact apparaat. Apple AirPlay 2 en aptX HD Bluetooth worden ook ondersteund voor onbeperkte streaming van elke app of service.

De NAD M10 V3 zal in de loop van de komende herfst verkrijgbaar zijn voor net geen 2.500 euro. NAD's nieuwe BC1 IR-afstandsbediening word meegeleverd.

MERK

EDITORS' CHOICE