NIEUWS

LinnenberG viert 30-jarig bestaan met lancering van Anniversary Series versterkers

De Duitse audiofabrikant LinnenberG bestaat dit jaar dertig jaar. Het dertigjarig jubileum wordt luister bijgezet door de lancering van de versterkers van de Anniversary Series. De ingenieurs van LinnenberG beloven alles uit de kast te trekken voor de meest verfijnde weergave gecombineerd met een hoogwaardige bouwkwaliteit.

LinnenberG: Duitse fabrikant die bestaat sinds 1994

Het in Duitsland gevestigde LinnenberG ontwerpt sinds 1994 de naar eigen zeggen meest veeleisende digitale en analoge circuits. Ongeëvenaard circuitontwerp speelt volgens het bedrijf de belangrijkste rol bij het bouwen van echte high-end elektronica die magische momenten kan creëren. LinnenberG’s ervaring strekt zich uit van chips tot buizen en van robuuste professionele audio tot delicate high-end audio. Alle producten worden volledig in Duitsland vervaardigd. Elk onderdeel wordt zorgvuldig met de hand geassembleerd. Kwaliteitscontrole wordt gewaarborgd door een strenge testprocedure en een nauwkeurig inspectieproces.

Specificaties zijn niet de belangrijkste factor bij het creëren van fijne audiofiele apparatuur, maar - benadrukt het bedrijf - het verwaarlozen van technische aspecten is ook niet de juiste manier. Het motto is dan ook om elke afzonderlijke specificatie minstens tien keer beter te maken dan wat er daadwerkelijk nodig is en een perfecte harmonie te vinden. “Het is absoluut waardeloos om een product aan te bieden dat in één of twee aspecten schittert, terwijl het op andere gebieden niet presteert. Ja, het menselijk oor is altijd het laatste oordeel, maar niet als een goedkoop excuus voor gebrekkige engineering,” zo is te lezen op de website van LinnenberG.

LinnenberG VV30: voorversterker met analoge en digitale ingangen

De VV30 is een analoge voorversterker voor alle gangbare signaalbronnen, zowel analoog (cinch en XLR) als digitaal. De signaalverwerking in de VV30 is strikt gebalanceerd, waardoor de VV30  het ideale controlecentrum is voor een volledig gebalanceerd audiosysteem. De hoge en stabiele output drive maakt lange kabellengtes naar de eindversterker mogelijk met nul faseverschuiving over het gehele frequentiespectrum.

DA-conversie wordt uitgevoerd door de ES9038 PRO, met innovatieve circuits die spectaculaire muziek leveren zonder vervelende artefacten. De DA-converter is een modulair ding en kan op elk moment worden vervangen als dit nodig of zinvol is.

LinnenberG PH30: phono-versterker voor MM-elementen en MC-elementen

De PH30 is een instelbare phono-versterker. De volledig discrete JFET-ingang is met name geschikt is voor MC-elementen met een lage output, maar de PH30 is ook geschikt voor MM-elementen en MC-elementen met een hoge output. De gebruikte JFET’s zijn handmatig geselecteerd en gemeten. De phono-versterker beschikt over drie ingangen, vrij configureerbaar voor MM- en MC-elementens. De gebruiker kan kiezen tussen dertien verschillende weerstandswaarden van 30 Ohm tot 47kOhm en acht verschillende condensatorwaarden van 50 pF tot 420 pF.

LinnenberG ES30: symmetrisch opgebouwde mono eindversterker

De laatste in de reeks is de ES30, een mono eindversterker met een volledig symmetrische architectuur. Twee nauw gekoppelde versterkers in een push-pull opstelling sturen samen één luidspreker aan. Een derde versterker biedt een virtuele aarde. Hoewel dit de kosten verdrievoudigt, ontlast het de circuitaarde van het dragen van de eventuele retourstromen uit de luidspreker en het resultaat is een extreem schoon aardepotentieel. Deze architectuur wordt door de SYMTONE genoemd

De basis van de ES30 is een voeding met een vermogen van 1,5 kW. Onder te kap zijn 24 stuks geselecteerde 15A  200W bipolaire uitgangstransistoren geplaatst, alsmede zes stuks 6x geselecteerde 25A bipolaire transistoren voor de virtuele aardingsversterker. Het opgegeven vermogen is 250 Watt aan acht Ohm, 500 Watt aan vier Ohm en 1.000 Watt aan twee Ohm. Intussen is de ES30 ook een verfijnde versterker met een A-gewogen S/R-verhouding van 127 dB en een totale harmonische vervorming die lager is dan 0,001 procent.

De leden van de Anniversary reeks zijn relatief compact met elk een breedte van 260 millimeter. De VV30 en PH30 zijn 170 millimeter hoog en 310 millimeter diep. De ES30 is wat groter met een hoogte van 210 millimeter en een diepte van 400 millimeter.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt. De fabrikant biedt verschillende RAL-kleuren aan. Meer weten? Kijk dan op de website van LinnenberG.


EDITORS' CHOICE