Merill Audio lanceert mono eindversterker Element 110

Het Amerikaanse Merill Audio heeft een nieuwe mono eindversterker gelanceerd. De nieuwe eindversterker heeft de naam Element 110 gekregen en is voorzien van GaN-FET’s, een relatief nieuw type halfgeleider dat heel snel kan schakelen. De Element 110 werkt in klasse D.

Merill Audio Element 110: klasse D mono eindversterker

De nieuwe eindversterker Element 110 kan volgens de ontwerpers 150 Watt aan acht Ohm leveren, 300 Watt aan vier Ohm en maar liefst 600 Watt aan twee Ohm. Volgens Merill Audio is de Element daarom bij uitstek geschikt voor hongerige luidsprekers “en geniet van de punch, de zwarte achtergrond, de zoetheid van de muziek en het genot van de details, allemaal weergegeven met een wonderbaarlijke gladheid”, aldus de website van Merill Audio.

De Element 110 heeft een voeding die samen met de topologie voorzien van GaN halfgeleiders belastingen tot 1 Ohm kan aansturen voordat de veiligheidscircuits in werking treden. Een belasting van 1 Ohm is een theoretische belasting want luidsprekers hebben doorgaans een hogere belasting, maar het geeft aan dat de Element 110 een grote vermogensreserve achter de hand heeft en stabiel zal blijven werken, ook als de luidspreker grillig gedrag zou vertonen.

De opgegeven S/R-verhouding is 100 dB en de Element 110 heeft een versterkingfactor van 23 dB. De Element 110 weegt 16 kilogram en de afmetingen zijn 430 x 165 x 400 millimeter (B x H x D), inclusief voetjes. De voetjes zijn overigens afkomstig van voetjesspecialist Gaia Acoustics.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

 

 

MERK

EDITORS' CHOICE