NIEUWS

De nieuwe iPhone 16: een revolutie in de smartphone wereld?

Gastauteur | 26 augustus 2024

Het is bijna knap te bedenken dat we alweer aangekomen zijn bij de Apple iPhone 16. Na een lancering denken we vaak; wat kan er de volgende keer weer gedaan worden om nóg een betere optie te maken? En toch krijgen al die techbedrijven het vaak weer voor elkaar. Apple is daar misschien wel het beste voorbeeld van, en zij hebben tevens de kunst van het organiseren van een lancering uitgevonden. Het is bewonderenswaardig hoe ze de geruchtenmachine altijd zó snel volop aan het draaien kunnen krijgen. En wanneer we naar de geruchten kijken; is de iPhone 16 dan een stap naar voren of opzij? Hier alles op een rijtje! 

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

De introductie van Apple Intelligence

Waar de iPhone 16 zich echt op onderscheidt ten opzichte van zijn voorgangers, is dat de nieuwste software gebruik maakt van Apple Intelligence. Wat dit inhoudt? Dit is Apple’s eigen kunstmatige intelligentie, en hiermee worden alle apps op je iPhone uitgebreid. Denk bijvoorbeeld aan slimme schrijftools of de mogelijkheid om zelf emoji’s te creëren, hoe leuk is dat? Deze AI-functie is beschikbaar op alle modellen, van basis tot de meest uitgebreide. Om deze extra functies aan te kunnen, was er wel een andere chip nodig. De krachtige A18-chip kan dit allemaal aan, de A16 Bionic-chip die nog in de iPhone 15 zat was hier niet krachtig genoeg voor. Alleen al voor de introductie van deze AI is deze iPhone kopen bij Odido een goed idee.

De actieknop kun je nu instellen op alle modellen

Weet je nog dat er bij de meest uitgebreide iPhone 15-modellen de mogelijkheid zat om zelf te bepalen waar de actieknop (die grote knop onderaan) naartoe ging? Nu kun je dit bij alle modellen van de iPhone 16 zelf bepalen. Dus of je nu wilt dat deze knop naar een bepaalde app gaat of gewoon zijn ‘ouderwetse’ functie behoudt, het is aan jou!

Een briljante camera

Welke iPhone 16 je ook gaat kiezen, je zult sowieso briljante foto’s kunnen maken. Allereerst ben je in no time bij je ‘cameragedeelte’ aangezien er een zogenoemde Capture Button op alle modellen komt. Met deze knop krijg je nóg sneller toegang tot de verschillende camerafuncties zoals in- en uitzoomen en scherpstellen, zonder dat je het scherm hoeft aan te raken. En dan de camera’s zelf. Dankzij een nieuw design kun je zeer ruimtelijke video’s maken, die met de Apple Vision Pro nog een keer kunnen worden bekeken voor een diepte-effect. Hierdoor lijkt het alsof je midden in de video staat, wat het terugkijken van herinneringen nog unieker maakt. De lenzen van de camera zijn bij de iPhone 16 weer onder elkaar geplaatst, en niet diagonaal. Dit is de eerste keer in jaren dat Apple dit aanpast.

De bekende jaarlijkse verbetering

De meest bekende jaarlijkse verbetering is dat de batterij (gelukkig) wéér beter is geworden! De gebruiksduur zal zo aanzienlijk langer zijn, dus die powerbank kun je voorlopig thuis laten. Ondanks de betere prestaties, is de batterij wel weer kleiner en lichter.

Met bovenstaande zaken meegenomen is de conclusie wel duidelijk, de iPhone 16 is zeker een revolutie in telefoonland. Apple AI wordt geïntroduceerd met een nieuwe krachtige chip, de actieknop kun je zelf instellen op alle modellen, en de camera en batterij zijn weer uit de kunst!


EDITORS' CHOICE