NIEUWSGoldmund

Goldmund Mimesis Excellence: voorversterker met analoge en digitale ingangen en voeding in aparte behuizing

De Zwitserse fabrikant Goldmund heeft een nieuwe voorversterker gelanceerd genaamd Mimesis Excellence. De nieuwe voorversterker heeft een losse voedingskast en is verder voorzien van analoge en digitale ingangen. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via XLR en cinch en de Mimesis Excellence is dus flexibel in te zetten.

Goldmund Mimesis Excellence

Met een S/R-verhouding van meer dan 130 dB en een frequentierespons van 20 Hz tot 20 kHz (+/- 0 dB), die zich aan de bovenkant uitstrekt tot een verbazingwekkende 530 kHz (+/- 3 dB), vangt deze voorversterker moeiteloos het volledige spectrum aan audio op en zorgt ervoor dat de luisterervaring vrij is van ongewenste ruis. De totale harmonische vervorming (THD) is indrukwekkend laag, waardoor het geluid helder en trouw blijft aan de originele opname.

Centraal in de Mimesis Excellence staat het nieuw ontworpen Themis-audiobord, dat gebruikmaakt van mechanische afscherming om vervormende elektromagnetische emissies te blokkeren. Via de modulaire Themis  verwerkt elk kanaal audio afzonderlijk, minimaliseert ruis en houdt het audiosignaal schoner en helderder. Elk kanaal heeft zijn eigen geavanceerde DA-converter en volumeregeling, die opnieuw het zuiverste geluid bij verschillende volumes nastreeft en vervorming in het proces minimaliseert.

De DA-converter kan hi-res audiobestanden verwerken tot een resolutie van DSD512. Het op maat gemaakte kloksysteem van de Mimesis Excellence belooft de laagste niveaus van jitter die mogelijk zijn bij digitale signaaloverdracht. Volledig gescheiden linker- en rechter digitale en analoge voedingen regelen het vermogen in twee fasen voor meer stabiliteit en verfijning.

Natuurlijk heeft de Mimesis Excellence een ruime hoeveelheid aansluitingen. Er zijn drie cinch-lijningangen, twee XLR-ingangen, twee S/PDIF en twee optische digitale cinch-ingangen. Er zijn twee paar analoge cinch- en XLR-uitgangen, zodat desgewenst meerdere eindversterkers aangesloten kunnen worden.

De nieuwe Mimesis Excellence is verkrijgbaar in de kenmerkende grijze of matzwarte afwerking van Goldmund en gaat voor 48.500 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE