NIEUWSMartin Logan

MartinLogan onthult nieuwe subwoofers in drie series

Luidsprekerbouwer MartinLogan heeft nieuwe actieve subwoofers gelanceerd. De nieuwste subwoofer-serie van MartinLogan omvat de Dynamo Foundation-, Dynamo- en Abyss-serie, elk in twee formaten, en in totaal komen er dus zes nieuwe subwoofers.

MartinLogan Dynamo Foundation Subwoofers

De MartinLogan Dynamo Foundation Subwoofers zijn volgens de fabrikant ontworpen om geavanceerde technologie te combineren met een modern ontwerp. Ze beschikken over een 200 MHz DSP-engine met hoge resolutie en 56-bits verwerking, naast de exclusieve Magnitude 400- of 700-versterkers van MartinLogan, afhankelijk van het model. Deze versterkers leveren respectievelijk een piekvermogen van 400 Watt en 700 Watt aan een speciaal ontworpen Ultra-Rigid Polypropylene (URP) woofer met een diameter van 10 inch of 12 inch.

Beide modellen hebben een compact down-firing ontwerp met een LFE-ingang voor eenvoudige home theater-installatie en stereo cinch-ingangen voor compatibiliteit met verschillende audioapparatuur. De WSK-1 Wireless Subwoofer Kit (optioneel verkrijgbaar) zorgt voor een probleemloze draadloze installatie.

MartinLogan Dynamo Subwoofers

MartinLogan beweert met trots dat de nieuwe Dynamo Subwoofers een echo zijn van een van zijn populairste producten, de originele Dynamo subwoofer. Deze reeks beschikt over high-output, high-precision 10- of 12-inch aluminium woofers in een compact design. Ze worden versterkt met MartinLogan's gepatenteerde Magnitude 1 kW versterker in de Dynamo 10, die tot 1.000 Watt Peak (500 Watt RMS) levert, en de Magnitude 1,6 kW in de Dynamo 12, die 1.600 Watt Peak (800 Watt RMS) produceert.

De Dynamo-subwoofers zijn bovendien voorzien van een 500 MHz DSP-engine met 64-bits verwerking. De gesloten, 1 inch dikke MDF-behuizing (Medium Density Fibreboard) met extra MDF-versteviging op de wooferplaat staat op geïntegreerde trillingsdempende voetjes.

Intuïtieve bediening wordt geboden via MartinLogan's subwoofer Control-app en een ingebouwde draadloze ontvanger en zender. Ondertussen omvatten bekabelde verbindingen cinch- en XLR LFE-ingangen, stereo cinch-ingangen, speaker level-ingangen en sub-out-aansluitingen. Gelijktijdige verbindingen worden ook ondersteund. Bovendien zijn de nieuwe Dynamo-subwoofers compatibel met het Anthem Room Correction (ARC)-systeem.

MartinLogan Abyss Subwoofers

De Abyss productlijn van MartinLogan is volgen de ontwerpers een nieuwe generatie die is ontworpen voor compacte basweergave. Bijna twee decennia geleden introduceerde MartinLogan de Abyss, een grotere en krachtigere opvolger van de originele Dynamo subwoofer. Dit nieuwe ultracompacte ontwerp heeft echter een hybride woofersysteem met een diameter van 8 inch of 10 inch dat een actieve aluminium woofer combineert met twee aluminium passieve radiatoren. Deze configuratie zou de weergave moeten verbeteren en vervorming verminderen, vergelijkbaar met gepoorte ontwerpen, maar toch de compacte omvang en strakkere bas behoudt die geassocieerd worden met gesloten behuizingen.

De Abyss 8 is voorzien van de Magnitude 1 kW versterker met maximaal 1.000Watt piek (500 Watt RMS), terwijl de Abyss 10 is voorzien van de Magnitude 1,6 kW versterker, die 1.600 Watt piek (800 Watt RMS) aan bas levert.

Net als de Dynamo is Abyss uitgerust met een 500 MHz DSP met 64-bit processing. De behuizing is een afgesloten kast gemaakt van MDF-panelen met een dikte van 1-inch met een middenbeugel, versterkte woofer-baffles en geïntegreerde antivibratievoetjes. Abyss deelt ook hetzelfde bereik aan connectiviteit, inclusief de iOS- en Android-bedieningsapp en ondersteuning van Anthem Room Correction (ARC).

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE