Cambridge Audio Evo One: alles-in-één met veertien drivers

Het Britse Cambridge Audio heeft de alles-in-één Evo One aangekondigd, een hifiapparaat met veertien luidsprekerdrivers en de uitgebreide streaming-functies van de vierde generatie van het StreamMagic platform aan boord. Cambridge belooft hifigeluid met bedieningsgemak vanuit een compacte behuizing.

Cambridge Evo One

De Evo One volgt in de voetsporen van de Evo 75 en Evo 150 all-in-one audiosystemen die in april 2021 werden gelanceerd. De nieuwste StreamMagic technologie is gecombineerd met maar liefst veertien drivers. De afmetingen van de Evo One zijn 675 x 129 x 290 millimeter en hij weegt 14,5 kilogram. De behuizing is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout met een fineerlaag van echt walnoot. De roosters implementeren ook een honingraat-geïnspireerde stijl om de massa te verminderen en geluidshinder te minimaliseren.

In totaal zijn veertien drivers verwerkt in de behuizing, zowel aan de voorkant, achterkant en zijkanten. De gecombineerde line-up bestaat uit vier 1-inch zijden dome-tweeters, vier 2,25-inch aluminium conus-midrange drivers en zes 2,75-inch long-throw woofers, ontworpen om naar eigen zeggen een fenomenaal brede geluidsspreiding en een werkelijk uitgestrekt geluidsbeeld te leveren. De Evo One wordt geleverd met klasse D-versterking van 50 Watt (RMS) per driver voor een totaal van 700 Watt, samen met geavanceerde digitale signaalverwerking (DSP) waarvan we verzekerd zijn dat deze is afgestemd op het 'signature'-geluid van Cambridge Audio.

De vierde generatie StreamMagic technologie beschikt over alle gangbare diensten en ondersteunt alle gangbare formaten, waaronder Spotify Connect, Tidal Connect, Deezer, Qobuz en Roon Ready, UPnP en internetradio met ondersteuning voor Hi-Res audio tot 32-bit/192 kHz. Er is ook Bluetooth, Apple AirPlay 2 en Google Cast-connectiviteit en de Evo One is compatibel met multiroomsystemen.

Er zijn ook aansluitingen voor bekabelde bronnen, zoals HDMI eARC, een draaitafelingang voor MM-elementen, een cinch-lijningang, een optische ingang en een USB-A voor opslagmedia. Op het front is een 6,8-inch 1280 x 480 IPS TFT-kleurenscherm geplaatst, dat kan schakelen tussen een klokweergave, albuminfo/artwork of VU-meters. De gebruiker kan het geluid beïnvloeden met de zevenbands toonregeling met een reeks vooraf ingestelde opties, samen met kameroptimalisatie om het geluid aan te passen aan de locatie en plaatsing.

De Cambridge Audio Evo One is binnenkort verkrijgbaar voor net geen 1.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE