NIEUWSRega

Rega Nd7: element met neodymium magneet en vlaggenschip van de Nd-productlijn

De Britse fabrikant Rega Research heeft de Nd7 gelanceerd. Dit draaitafelelement is voorzien van een krachtige neodymium magneet en wordt handmatig vervaardigd in Groot-Brittannië. Het zeer kleine comtactoppervlak van de naald zorgt voor een nauwkeurige aftasting van de plaatgroef en het weergeven van de kleinste details.

Rega Nd7: MM-element

De Nd7 van het in Groot-Brittannië gevestigde Rega Research gebruikt volgens de ontwerpers het meest geavanceerde “fine line” diamantprofiel voor het ultieme ophalen van details uit de plaatgroef. Hetzelfde profiel wordt gebruikt in de veel duurdere MC-modellen Apheta 3 en Aphelion 2. Dit profiel heeft een uitzonderlijk kleine radius monokristallijne kunstmatige diamant met een kleine radius van slechts 3 µm (micron) gezien vanaf de bovenkant en 30 µm verticaal gezien vanaf de voorkant. De cantilever is gemaakt van aluminium. Dit profiel maakt directe aanpassing mogelijk aan zeer kleine details in de plaatgroef vanwege het kleine contactoppervlak van de diamant, hetgeen resulteert in uitzonderlijke niveaus van details die worden opgehaald.

Het ontwerp heeft een nieuwe generatorgeometrie met perfecte symmetrie om een zeer nauwkeurige kanaalbalans te bereiken. De Nd7 heeft ook een geoptimaliseerde poolspleet voor superieure lineairiteit en een lage overspraak met als resultaat een veel breder geluidsbeeld op dan de vorige modellen. He nieuwe element is voorzien van geminiaturiseerde parallelle spoelen die in eigen huis worden gewikkeld met behulp van 38-micron draad met slechts 1.275 windingen. Dit levert een generator met lage inductie en lage impedantie op die een sterk verbeterde hoge frequentierespons geeft.

De letters “Nd” in de type aanduiding staan voor het gebruik van een neodymium (Nd) N55-magneet. Dit is 's werelds krachtigste commercieel verkrijgbare magneet en het is een cruciaal onderdeel dat dit unieke ontwerp mogelijk maakt door meer vermogen te leveren dan standaard staafmagneetontwerpen. De aanbevolen naalddruk is 1,75 gram.

Rega Nd7: glasgevulde PPS-body

De complete assemblage is ondergebracht in onze zero-tolerance spuitgegoten glasgevulde polyfenyleensulfide (PPS) behuizing. PPS is en zeer stijf en lichtgewicht materiaal. Een behuizing met een lage massa vermindert de spanning op de toonarmlagers en helpt bij vrije beweging en dat is cruciaal voor nauwkeurige vinylweergave. Dit nieuwe ontwerp is geïnspireerd op Rega’s succesvolle MC-productlijn.

Rega Nd7: ontworpen voor draaitafels Plana 6 en Planar 8

De Nd7 wordt aangeboden als een fabrieksoptie op de draaitafels Planar 6 en Planar 8. De Nd7 is speciaal ontworpen met deze draaitafels in gedachten. De fabriekspakketten worden aangeboden tegen een gereduceerd tarief vergeleken met de prijs wanneer element en draaitafel afzonderlijk zouden worden gekocht.

Rega Nd7: revisie voor een verlenging van de levensduur

Rega geeft levenslang garantie tegen fabricagefouten. Fabricagefouten omvatten natuurlijk niet normale slijtage, maar Rega heeft een uitgebreid inruil- en revisieprogramma voor zijn elementen.

Het unieke pivot pad ontwerp van elementen van Rega verbetert de prestaties door de mechanische verbinding tussen de stylusbehuizing en het hoofdlichaam te elimineren. Dit verbetert het volgvermogen en de stabiliteit. Mocht een element van Rega beschadigd raken of verslijten, dan kan de eigenaar het element eenvoudig terugbrengen naar de Rega-dealer en deze zal de eigenaar voorzien van een gereviseerd element (rebuild-cartridge) met een nieuwe cantilever, stylus en pivot pad. Elke rebuild wordt volledig getest om te controleren of de specificaties weer zijn zoals van een nieuw element. De rebuild wordt verkocht tegen een gereduceerde prijs zodra de eigenaar zijn versleten of beschadigde element inruilt.

Ten slotte, in overeenstemming met Rega’s toewijding aan duurzaamheid, wordt de Nd-reeks geleverd in een 100% recyclebare verpakking.

Rega Nd7: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijs voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE