Audio Analogue ABsolute Line Preamplifier: vlaggenschip voorversterker

De Italiaanse audiofabrikant heeft een nieuwe in klasse A werkende mono eindversterker uitgebracht genaamd ABsolute Monoblock. Deze eindversterker die 72 kilogram weegt moet natuurlijk worden aangestuurd door een passende voorversterker en dat is de ABsolute Line Preamplifier. Deze voorversterker van referentieniveau is overigens met 22 kilogram ook een zwaargewicht.

Audio Analogue ABsolute Line Preamplifier

De nieuwe vlaggenschip voorversterker is gebaseerd op de jarenlange ervaring van Audio Analogue en de daaruit voortvloeiende evolutie van het basisontwerp van hoogwaardige voorversterkers. De ABsolute Line Preamplifier heeft een tweetal transformatoren van ieder 50 Watt als basis van de voeding. De transformatoren zijn zorgvuldig magnetisch en elektrostatisch afgeschermd en voorzien van een harscoating.

Het volledige signaalcircuit is dual mono opgebouwd en werkt zonder global feedback. De circuittopologie werkt volledig differentieel. De printplaten met de signaalschakelingen zijn mechanisch geïsoleerd van de voedingsschakelingen.

Alle broningangen lopen via hoogwaardige relais maar dat is niet ongebruikelijk in de betere voorversterkers. De volumeregeling is echter ook gebaseerd op relaisschakelingen en zeer nauwkeurige weerstanden. De ABsolute Line Preamplifier heeft drie cinch-lijningangen en twee XLR-ingangen. Voor aansturing van eindversterkers zijn twee cinch-uitgangen en twee XLR-uitgangen beschikbaar. Een ingang voor een draaitafel is niet aanwezig. Digitale ingangen zijn er ook niet.

Het frequentiebereik loopt met het volume volledig opengedraaid aan de bovenkant tot 200 kHz op niveau -0,5 dB. De opgegeven A-gewogen S/R-verhouding 102,3 dB. We hebben het al even benoemd: de ABsolute Line Preamplifier weegt 22 kilogram en dat is meer dan veel eindversterkers in de markt. De afmetingen zijn 140 x 480 x 385 millimeter (H x B x D).

De ABsolute Line Preamplifier kan geleverd worden in een zilverkleurige en zwarte uitvoering. De prijs voor de Benelux is nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE