NIEUWSBluesound

Dirac en Bluesound werken samen om geselecteerde apparaten geschikt te maken voor Dirac Live

De Zweedse softwaremaker Dirac en audiomerk Bluesound bekend van het BluOS streaming eco-systeem, hebben vandaag een samenwerking aangekondigd om Dirac's Dirac Live Room Correction-oplossing te integreren in geselecteerde apparaten van Bluesound. Integratie biedt kamercorrectiemogelijkheden met de aankoop van een microfoonaccessoirekit en een licentie.

Samenwerking Bluesound en Dirac Live

Volgens Fredric Tapper, VP Home & Pro Audio van Dirac, vertegenwoordigt deze eerste samenwerking met Bluesound een belangrijke mijlpaal voor het bedrijf, omdat het zijn positie als toonaangevende leverancier van digitale kamercorrectietechnologieën in de sector blijft versterken, zowel in de high-end- end home theatre-markt en nu op de markt voor draadloze streaming met meerdere kamers.

“De manieren waarop consumenten thuis naar muziek luisteren veranderen. Terwijl speciale luisterruimtes ooit de norm waren, is het hele huis nu de luisterruimte: de woonkamer, keuken, slaapkamers, kelders en meer”, aldus Tapper. “Deze uitgebreide definitie van luisterruimte heeft echter nieuwe uitdagingen gecreëerd op het gebied van hifiweergave, omdat openluchtruimtes met dynamische kamerafmetingen en -afmetingen een aanzienlijke invloed kunnen hebben op de geluidskwaliteit. Deze unieke samenwerking met Bluesound lost deze uitdagingen op door hifigeluid te leveren in elke kamer en elke luisterruimte, ongeacht de complexiteit ervan.”

Aangedreven door gepatenteerde technologieën, is Dirac Live de marktleidende oplossing voor kamercorrectie. Het pakt automatisch de algemene akoestische problemen aan waar alle audiosystemen voor thuis mee te maken hebben, maar hardware alleen kan dit niet aan of het kost te veel tijd, expertise of geld om dat te doen.

De software is uniek omdat deze zowel de omvang als de fase van het gehele geluidssysteem corrigeert, inclusief de kamer zelf – hetgeen resulteert in een transparanter, gebalanceerder geluid, strakkere bassen, verbeterde enscenering en verbeterde helderheid.

“Bij Bluesound zijn we er fundamenteel van overtuigd dat consumenten de audiokwaliteit niet hoeven op te offeren voor het gemak van streaming en gestreamde audio in meerdere kamers hoeft niet ten koste te gaan van hifi-geluidsweergave”, aldus Matt Simmonds, Product Manager Bluesound. “HiFi zit diep in ons DNA en daarom zijn we zo enthousiast om samen te werken met Dirac, een bedrijf dat onze toewijding aan audio-innovatie en het streven naar geperfectioneerd geluid deelt. Deze Dirac Ready Bluesound-apparaten zullen nieuwe prestatienormen stellen in de multiroom WiFi-gebaseerde gestreamde audiomarkt.”

Toekomstige Bluesound-apparaten zullen klaar zijn voor Dirac Live zodra een Dirac Live-licentie is aangeschaft via de Dirac-website. Achterwaartse compatibiliteit met bestaande Bluesound-apparaten wordt ook onderzocht en uitrolplannen voor in aanmerking komende modellen zullen op een later tijdstip worden gedeeld. Er zal een kalibratiekit te koop worden aangeboden op de website van Bluesound wanneer de eerste voor gebruik van Dirac geschikte speler van Bluesound beschikbaar komt.

MERK

EDITORS' CHOICE