M&K Sound bestaat 50 jaar en lanceert Volkswoofer Limited Edition subwoofer

De Deense luidsprekerfabrikant Miller & Kreisel (M&K Sound) bestaat dit jaar vijftig jaar en dat wordt o.a. gevierd met het uitbrengen van de Volkswoofer Limited Edition, een subwoofer die is gebaseerd op een model uit 1977. Het bedrijf grijpt hiermee terug op zijn beginjaren, maar de Volkswoofer Limited Edition heeft natuurlijk wel moderne techniek aan boord. 

M&K Sound Volkswoofer

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubileum, komt de Deense fabrikant M&K Sound met het eerbetoon aan de veelgeprezen originele Volkswoofer subwoofer. Het jubileummodel heet simpelweg Volkswoofer Limited Edition en hij komt in een oplage van slechts 100 exemplaren. De Volkswoofer Limited Edition heeft de vrom van een trapezium of een afgeknotte piramide met een hoogwaardig, retro-achtig fineer dat speciaal is behandeld. M&K Sound geeft aan dat het type behandeling elk exemplaar een unieke afwerking geeft.

Aan de voorkant is een op maat gemaakte driver gemonteerd met een diameter van 300 millimeter (dat is ongeveer 12 inch). De driver heeft een dubbele magneet en de conus kan een lange slag maken voor een krachtige laagweergave. De driver is voorzien van een herdenkingsprint op de grote stofkap, waarop de treffende kreet ‘Discover Deep Bass’ van het bedrijf boven het bedrijfslogo is gedrukt en een ‘1974 - 2024’ 50-jarig jubileum.

Samen met tijdgenoten Arnie Nudell en Cary Christie ontwikkelde Ken Kreisel, oprichter van M&K Sound, de allereerste actieve subwoofers. De Volkswoofer Limited Edition zet de traditie voort door een op maat gemaakte versterker van 300 Watt op het achterpaneel van het apparaat te integreren. Bovendien bevindt zich boven de achterplaatversterker een verzonken herdenkingsplaquette voor het vijftigjarig jubileum met de tekst 'Limited Edition', met een individueel nummer uit de totale productie van 100. Het gouden motief is terug te vinden op de grille op het voorpaneel van de Volkswoofer, die ook is voorzien van een gouden M&K-logo in de linkerbovenhoek.

We hebben nog geen prijs en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen, maar in het geruchtencircuit circuleert een prijs tussen 2.000 en 2.500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE