NIEUWS

Theory Audio Design lanceert weerbestendige luidsprekers

Tijdens InfoComm beurs in Las Vegas deze week heeft de Amerikaanse fabrikant Theory Audio Design zijn eerste luidsprekers voor buiten aan het publiek getoond. De ic6-Bollard is een 6.5-inch full-range rondstraler en de en iws12-Bollard is een 12-inch subwoofer. Belangstellenden moeten voor levering wachten tot het vierde kwartaal van 2024. 

Theory Audio Design

Het merk Theory maakte zijn officiële debuut op de InfoComm in 2023 met zijn 6,5-inch plafondluidspreker ic6. Via zorgvuldige verwerking en computer-geoptimaliseerde afgestemde poorten levert de ic6 laagfrequente bandbreedte, punch en resolutie, plus brede spreiding. De ic6 kan worden gecombineerd met Theory's optionele all-weather grille of worden geïnstalleerd in open plafonds en blootgestelde omgevingen wanneer deze werd geïntegreerd in een van Theory's ic6 hangende behuizingen.

Voortbouwend op het ic6 Acoustic Core-platform van Theory, is de nieuwe ic6-Bollard de versie van de ic6 geïnstalleerd in een donkere chocoladekleurige (en overschilderbare) roestvrijstalen behuizing. Eenmaal geïntegreerd, wordt de ic6-Bollard een full-range luidspreker die een uniforme dekking van 360 graden biedt. Combineer hem met de nieuwe iws12-Bollard subwoofer om volgens de fabrikant high-end geluid in de tuin of elders te creëren.

Theory Audio Design is custom-install specialist en voor grote gedistribueerde installaties kunnen eventueel honderden ic6-Bollard luidsprekers worden gebruikt. De ic6 bevat een met een schakelaar selecteerbare 70V/100V-transformator die rechtstreeks kan worden aangestuurd door Theory's DLC-250.4d 4-kanaals luidsprekercontroller. De DLC-250.4d kan maximaal 16 Theory 16 Ohm luidsprekers aansturen in Lo-Z-modus, of maximaal 64 in Hi-Z-modus en dat allemaal vanuit een relatief compact half rack-chassis.

“Theorie ontwricht de status quo met een klein portfolio van zeer capabele en flexibele audioproducten, en de ic6 en iws12 zijn daar perfecte voorbeelden van”, zegt Paul Hales, CEO en productontwerper voor Theory Audio Design. “Deze twee nieuwe Theory-luidsprekers kunnen worden gebruikt voor plafondinbouw, hangende, vochtige, muur-, opbouw en nu ook voor landschapsinstallaties, en bieden tegelijkertijd eersteklas audioprestaties en design.”

De Theory ic6-Bollard en iws12-Bollard zullen beschikbaar zijn in het vierde kwartaal van 2024.

Meer weten? Kijk dan op de website van Theory Audio Design.


EDITORS' CHOICE