Chord Company Epic Digital Tuned ARAY interconnect: epische reis voor digitaal signaal

Het Britse kabelbedrijf Chord Company heeft de Epic Digital Tuned ARAY gelanceerd, een premium kabel die de voordelen van fabriekseigen gepatenteerde Tuned ARAY coaxiale geleidergeometrie introduceert in een steeds digitalere AV-wereld. De kabel is verkrijgbaar met verschillende connectoren.

Chord Company Epic Digital Tuned ARAY

De nieuwe en met de hand gebouwde Epic Digital Tuned ARAY interconnect van de in Groot-Brittannië gevestigde kabelfabrikant Chord Company is de nieuwste toevoeging aan het premium Epic-assortiment van Chord Company. De nieuwe Epic Digital Tuned ARAY is ontworpen om de digitale verbindingskwaliteit tussen streamers, CD-spelers en transportsystemen en passend uitgeruste AV-apparaten te verbeteren en profiteert van de exclusieve Tuned ARAY mechanische afstemming van het bedrijf voor verbeterde prestaties.

De kabel is ook voorzien van eersteklas Chord Company VEE3-stekkers, afgewerkt met het unieke ChorAlloy multi-metal plating-systeem van het bedrijf, dat een aanzienlijke muzikale verbetering zou moeten bieden vergeleken met eerdere verzilveringstechnieken, voorts een veel lagere intermodulatie biedt, aanslagvrij is, RoHS-conform en soldeerbaar.

Gestructureerd rond twee hoogwaardige 75 Ohm verzilverde, zuurstofvrije koperen geleiders met PTFE-isolatie, profiteert de kabel van een verzilverde combinatie van vlechtwerk en folieafscherming met hoge dichtheid, die effectieve bescherming biedt tegen hoogfrequente interferentie.

De Epic Digital Tuned ARAY wordt aangeboden met een levenslange garantie en is beschikbaar met cinch/BNC/AES-EBU-aansluitingen. De standaardlengte is 1 meter, maar aangepaste lengtes zijn ook beschikbaar.

De Epic Digital Tuned ARAY debuteert op de North West Audio Show in Groot-Brittannië, van 22 tot 23 juni 2023. De prijs voor de Benelux moet nog bekend worden gemaakt.


EDITORS' CHOICE