NIEUWSKlipsch

Klipsch werkt samen met zustermerk Onkyo in het Flexus Sound System

Het Amerikaanse luidsprekermerk Klipsch heeft het Flexus Sound System aangekondigd dat samen met het Japanse audiomerk Onkyo is ontwikkeld. Het Flexus Sound System bestaat uit een soundbar die kan worden gecombineerd met een subwoofer en een paar compacte draadloze surround luidsprekers. Initiële installatie en later uitbreiding zijn eenvoudig volgens de fabrikant.

Klipsch en Onkyo: Flexus Sound System

Klipsch en Onkyo zijn dochterbedrijven van moederbedrijf Voxx International, samen met nog andere merken als Pioneer. Het Klipsch Flexus Sound System markeert de debuutsamenwerking tussen Klipsch en zustermerk Onkyo, dat met name bekend is van zijn AV-receivers. Het Flexus Sound System omvat de Flexus Core 100 en Core 200 soundbar-modellen, de Flexus Surround 100 draadloze surroundluidsprekers en de Flexus Sub 100 draadloze subwoofer. De Flexus Core 200 is een 3.1.2-kanaals soundbar en een grotere en meer uitgebreide soundbar dan de Core 100.

De apparaten zijn voorzien van de eigen Klipsch Transport techniek die naar eigen zeggen zorgt voor een snelle verbinding tussen alle onderdelen in het systeem, zodat gebruikers zo snel mogelijk aan de slag kunnen. Met deze functie kan de eigenaar zijn bestaande configuratie ook uitbreiden met extra surroundluidsprekers of subwoofers.

Bediening en beheer van instellingen gaat met de Klipsch Connect Plus app. De soundbars hebben hebben ieder twee 4-inch drivers voor de lage tonen aan boord. Volgens Klipsch is een subwoofer niet strikt noodzakelijk. De Flexus Core 200 heeft een tweeweg centerluidspreker en twee naar boven gerichte Dolby Atmos drivers aan boord. De optionele surround luidsprekers hebben een voedingskabel naar het stopcontact nodig, maar muzieksignaal komt draadloos binnen. Dat geldt ook voor de subwoofer.

Klipsch Flexus Sound System: prijzen en leveringsinformatie

De onderdelen van het Klipsch Flexus Sound System zijn leverbaar voor de volgende adviesprijzen:

Klipsch Flexus Core 100 – 2.1 Soundsystem :    399 euro
Klipsch Flexus Core 200 – 3.1.2 Soundsystem : 499 euro
Klipsch Flexus XSub Subwoofer :                       349 euro
Klipsch Flexus XSurr 100 Surround Speaker :    299 euro


MERK

EDITORS' CHOICE