Audio-Technica ATH-S300BT: draadloze over-ear hoofdtelefoon met ANC en speelduur van 90 uur

De Japanse hoofdtelefoonbouwer Audio-Technica heeft een nieuwe draadloze  over-ear hoofdtelefoon aangekondigd genaamd ATH-S300BT. De ATH-S300BT maakt het verschil met zijn concurrenten door de afspeelduur van 90 uur met ANC uitgeschakeld. Met ANC ingeschakeld is afspeelduur nog altijd 60 uur.

Audio-Technica ATH-S300BT

Audio-Technica bestaat 60 jaar. De nieuwe ATH-S300BT is volgens de fabrikant een mijlpaal en het is volgens het persbericht de draadloze over-ear hoofdtelefoon met de langste batterijduur ooit. De ATH-S300BT kan tot wel tot 90 uur draadloos muziek afspelen en biedt digitale hybride ruisonderdrukking, waardoor zowel lucht- als treinreizigers kunnen reizen in een afgesloten, hoogwaardige en ongestoorde geluidsomgeving.

De ATH-S300BT heeft een snellaadfunctie. De batterij gaat na een snelle oplaadbeurt van drie minuten alweer 2,5 uur mee, waardoor muziekliefhebbers in alle vrijheid overal muziek kunnen beluisteren. Naast de actieve, isolerende ruisonderdrukking is er ook een transparantiemodus die ervoor zorgt dat de drager van de ATH-S300BT op de hoogte blijft van reisaankondigingen en natuurlijke gesprekken kan voeren zonder dat de hoofdtelefoon hoeft af te hoeven zetten.

De neutrale en tegelijk stijlvolle afwerking van de ATH-S300BT wordt gekenmerkt door een opvallend gemarmerd terrazzopatroon. De ergonomisch ontworpen oorkussens, vakkundig vervaardigd voor ultiem comfort en stijl, voelen samen met de compacte, opklapbare oorschelpen even licht en comfortabel aan als uw favoriete kasjmieren sweater.

De ingebouwde microfoon garandeert kristalheldere gesprekken, terwijl u dankzij de gebruiksvriendelijke aanraakbediening in de oorschelpen met een druk op de knop muziek kunt afspelen, het volume kunt regelen en meer. En tot slot ondersteunt de hoofdtelefoon ook Siri en Google Assistant, voor handenvrije bediening onderweg.

De ATH-S300BT ziet er niet alleen goed uit, maar klinkt ook goed volgens de makers. De hoofdtelefoon is voorzien van 40?millimeter drivers en levert sterke audioprestaties over heel het frequentiebereik. Daarnaast onthult hij verbluffende details in alle muziek, en dat over een ononderbroken bluetooth-verbinding.

Naast een gedetailleerde geluidsweergave biedt de ATH-S3000BT ook een lage latentiemodus. In deze modus wordt de geluidsvertraging geminimaliseerd die optreedt bij het bekijken van video's of tijdens het gamen. Daarnaast garandeert Multipoint Pairing een vlotte overgang tussen verschillende geluidsbronnen, waardoor gebruikers gelijktijdig twee apparaten met de hoofdtelefoon kunnen verbinden.

Voor wie een bekabelde verbinding verkiest, wordt ook een kabel van 1,2 meter meegeleverd, die is voorzien van een inline microfoon en bedieningsknoppen.

De ATH-S300BT heeft een adviesprijs van 119 euro.


MERK

EDITORS' CHOICE