NIEUWSPhilips

Philips TAB6309: lage soundbar met losse draadloze subwoofer

Philips introduceert een compacte soundbar zo laag als een luciferdoosje maar mét behoud van een kamervullend Dolby Atmos-geluid. De levering gaat in de loop van deze maand beginnen en Philips heeft een kortingsactie op touw gezet voor wie tegelijkertijd een nieuwe Ambilight televisie van Philips zou kopen.

Philips TAB6309

De TAB6309  van Philips is een lage en smalle soundbar en is volgens de fabrikant de perfecte partner voor elke Ambilight TV, zelfs bij toestellen met de laagste standaarden of voetjes. De kleine soundbar van Philips biedt een kamervullend geluid zonder enig risico het scherm te overlappen dankzij zijn uitzonderlijk lage profiel van slechts 37 millimeter hoog (te vergelijken valt met de hoogte van een luciferdoosje). Ook over de breedte van ongeveer 88 centimeter is nagedacht; door de beperkte breedte steekt hij niet uit bij gebruik in combinatie met een 43-inch TV en valt hij bij grotere maten TV’s netjes weg te werken tussen de voetjes. 

De TAB6309 is tijdens de introductie o.a. te koop bij Coolblue, Mediamarkt en Expert en heeft een adviesprijs van net geen 400 euro. Het product kent verschillende introductie-aanbiedingen waaronder een bundelaanbieding wanneer de soundbar wordt aangeschaft in combinatie met een Philips TV uit de recent gelanceerde 2024 Ambilight TV range.

Ondanks de geringe hoogte van de Philips TAB6309 soundbar geeft deze een hoogwaardige driedimensionaal kamervullend geluid dankzij zowel Dolby Atmos als DTS Virtual:X compatibiliteit, allemaal in een 2.1 systeem met een indrukwekkende 320 Watt maximaal versterkervermogen.

De krachtige draadloze subwoofer is ook zeer compact en kan handig zowel horizontaal of verticaal worden geplaatst zodat deze uit het zicht kan worden geplaatst. Ook wordt een wandsteun voor de soundbar meegeleverd.

Ook op het gebied van connectiviteit zijn de specificaties uitstekend met HDMI eARC, Optical Aux-in en USB playback, terwijl het Philips EasyLINK-systeem je in staat stelt om je Philips TV en soundbar met één afstandsbediening te bedienen. Er is ook draadloze connectiviteit via Bluetooth 5.3 en LE Audio ondersteuning voor een stabiele verbinding met betere geluidskwaliteit en verminderde vertraging (low latency). Dat is fijn voor muziekliefhebbers.

De TAB6309 kan naar wens worden ingesteld en gepersonaliseerd via de Philips Home Entertainment App (of met de meegeleverde afstandsbediening) met vier EQ-modi (voor bijvoorbeeld films of een speciale voetbalmodus) plus een speciale Dialoogverbeteringsmodus voor kristalheldere stemmen.

De compacte Philips TAB6309 is vanaf juni te koop bij verschillende Nederlandse en Belgische retailers (adviesprijs net geen 400 euro). Ter introductie is de kleine soundbar aantrekkelijk geprijsd (tot 50% korting op de soundbar) wanneer in combinatie gekocht met een nieuwe Philips Ambilight TV.

MERK

EDITORS' CHOICE