NIEUWS

SilentPower iPurifier Pro: netwerkreiniger van nieuw zustermerk van iFi Audio

Het Britse audiomerk iFi Audio heeft een zustermerk opgericht genaamd SilentPower en SilentPower heeft de lancering aangekondigd van de LAN iPurifier Pro. Het nieuwe merk SilentPower gaat zich volgens het persbericht richten op stroom- en signaaloplossingen met de bedoeling om stilte en pure helderheid te leveren aan audiosystemen over de hele wereld. Hierdoor kunnen audiokenners de best mogelijke geluidskwaliteit ervaren zonder vervorming of interferentie van de voeding of kabels.

SilentPower

Het nieuwe merk SilentPower is onderverdeeld in vier hoofdsegmenten, d.w.z. voedingen, kabels, conditioners en accessoires. Elk segment is zorgvuldig ontworpen om superieure ruisonderdrukking en stroomzuiverheid te leveren, zodat elke audio-ervaring ongerept en meeslepend is.

iFi's missie met SilentPower is om de laatste 10 tot 30 procent van het potentieel van een audiosysteem te ontsluiten door hoogwaardige producten te leveren om ruis te bestrijden. Het nieuwe merk belichaamt de perfecte mix van innovatie, betaalbaarheid en hoogwaardige prestaties, waarbij iFi ernaar streeft innovatieve stroomoplossingen toegankelijk te maken en tegemoetkomt aan een prijs/prestatie verhouding, die voldoet aan de eisen van muziekliefhebbers, audiofielen, professioneel audiopubliek, laboratorium test- en medische sectoren, en leveranciers van groene energie.

Pat Wen, directeur bij iFi Audio verklaart als volgt: “We zijn verheugd het merk SilentPower aan te kondigen. Door ons uitgebreide onderzoek door de jaren heen hebben we ontdekt dat veel audiofielen door ruisinterferentie in de stroomketen of de signaalketen het gevoel hebben dat hun hifisystemen saai en levenloos klinken. Daarom is er vanuit de markt een toenemende vraag naar audioversterkers die uitzonderlijk, levendig geluid kunnen leveren”.

“Om aan deze vraag naar audioversterkerproducten te voldoen en prioriteit te geven aan onderzoek en ontwikkeling, hebben we SilentPower als eigen merk gelanceerd.”

LAN iPurifier Pro

De LAN iPurifier Pro biedt een eenvoudige plug-and-play-oplossing voor wat traditioneel complexe stappen vereist. Door gebruik te maken van geavanceerde optische galvanische isolatietechnologie, zet het binnenkomende LAN-signalen om in optische (licht)signalen en weer terug, waardoor volledige elektrische isolatie tussen ingang en uitgang wordt gegarandeerd. Dit voorkomt dat ruis van het LAN-systeem de stream of DAC vervuilt.

De LAN iPurifier Pro is een actief apparaat dat ook de muzikale timing verbetert dankzij de signaalregeneratiemogelijkheden. Hierdoor worden alle fouten geëlimineerd, zodat luisteraars de muziek zo duidelijk en correct mogelijk ervaren.

De LAN iPurifier Pro is ontworpen voor snelheid zonder compromissen en zorgt voor transparante gegevensoverdracht terwijl hij voldoet aan de netwerkverbindingsnormen, waaronder 1000BASE-T (Gigabit Ethernet), IEEE 802.3x-standaard, en ondersteuning van 1000/100/10Mbps. Het is compatibel met een breed scala aan netwerkapparaten, zoals 4K-mediaboxen en pc's voor mediastreaming.

SilentPower iPurifier Pro: prijs en leveringsinformatie

Het assortiment van SilentPower is te koop via ifi-audio.com en bij geselecteerde verkopers. De adviesprijs is net geen 300 euro.


EDITORS' CHOICE