NIEUWSKlipsch

Klipsch Detroit: waterdichte Bluetooth-luidspreker

Het Amerikaanse luidsprekermerk Klipsch heeft Bluetooth-luidspreker Detroit gelanceerd. De Detroit is compact te noemen, net als de andere modellen die lid zijn van de “Music City” productlijn. De fabrikant belooft dynamisch geluid met rijke bassen uit een waterdichte behuizing.

Klipsch Detroit

De Klipsch Detroit is voorzien van twee tweeters en twee woofers/middentoners, laatstgenoemde met membranen met een diameter van 7,6 centimeter. Deze vier drivers worden aangetuurd door twee eindversterkers die elk 15 Watt (RMS) kunnen leveren. Verder heeft de Detroit vier extra passieve membranen voor het naar eigen zeggen leveren van rijke en diepe lage tonen vanaf 55 Hz. Het frequentiebereik loopt aan de bovenkant tot 20 kHz.

De draadloze overdracht van muziek naar de Klipsch Detroit luidspreker vindt plaats via Bluetooth 5.3. Dit zou muziekgenot zonder onderbrekingen moeten garanderen, zelfs op grotere afstand van de zender.

Veel functies kunnen worden bediend via de eigen ‘Connect’-app van Klipsch, die natuurlijk gratis beschikbaar is voor iOS en Android. Met de equalizer in de app kan de Detroit eenvoudig worden aangepast aan de ruimtelijke omstandigheden of de smaak van de luisteraar. De “Klipsch Broadcast Mode” maakt draadloze koppeling van maximaal 10 individuele systemen mogelijk om geluid te leveren voor grotere feesten of kamers.

Klipsch Detroit: water-en stofdicht volgens IP67-norm en twintig uur accucapaciteit

De Detroit van Klipsch is verregaand water- en stofdicht en voldoet aan de IP67-norm, hetgeen betekent dat hij maximaal één meter onder water gedurende maximaal 30 minuten zou moeten overleven. De rubberen coating die de behuizing bedekt, is bedoeld om antislipstabiliteit op vrijwel elke ondergrond te garanderen.

Er kan een optionele draagriem worden geïnstalleerd om het transport te vergemakkelijken en een gemakkelijke bevestiging op verschillende locaties mogelijk te maken. Volgens Klipsch heeft de Detroit met een volle accu een speelduur van circa twintig uur. Opladen gaat via een USB-C aansluiting. De Detroit heeft ook de functie van powerbank wantr er is een tweede USB-C aansluiting om eventueel een andere apparaat zoals een smartphone op de laden.

De meeste Bluetooth-luidsprekers hebben geen microfoon aan boord. De Klipsch heeft dat wel en kan dus ook worden gebruikt om een telefoongesprek te voeren. De afmetingen zijn 107 x 334 x 119 millimeter en hij weegt net geen 2,5 kilogram.

Klipsch Detroit: prijs en leveringsinformatie

De Klipsch Detroit heeft een adviesprijs van 349 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE