NIEUWSShokz

Shokz OpenSwim Pro: on-ear sporthoofdtelefoon waarmee je kunt zwemmen

De OpenSwim Pro van het Amerikaanse hoofdtelefoonmerk Shokz kan mee het zwembad in. Dankzij botgeleiding kan de gebruiker zelfs onder water muziek luisteren. De hoofdtelefoon heeft een geïntegreerde MP3-speler met 32 GB opslag, want de meeste telefoons willen niet mee onder water.

Shokz OpenSwim Pro: hoofdtelefoon voor zwemmers en andere sporters

Shokz Holding Ltd. werd in 2011 in New York opgericht als pionier op het gebied van beengeleidingstechnologie (Bone Conduction). Dit is techniek waarbij een hoofdtelefoon niet of in elk niet alleen geluid op het trommelvlies in het oor afvuurt, maar ook geluid via het bot naast het oor van de gebruiker naar het trommelvlies geleidt. Met de nieuwe Shokz OpenSwim Pro levert Shokz een waterdichte on-ear bone conduction hoofdtelefoon. Misschien wel het meest opvallende kenmerk is de geïntegreerde MP3-speler, zodat hij zelfs onder water kan worden gebruikt. Voor gebruik buiten het zwembad is Buetooth-connectiviteit ingebouwd.

De nieuwe Shokz OpenSwim Pro werd voor het eerst werd gepresenteerd op CES 2024 in Las Vegas, een primeur voor Shokz. Hoewel de focus hier om marketingredenen vooral op zwemmen ligt, is de nieuwe Shokz OpenSwim Pro uiteraard ook perfect voor alle andere sporten die buiten plaatsvinden of waarbij een bijzonder robuuste uitvoering vereist is. Dat is precies wat deze hoofdtelefoon moet bieden, want hij is niet alleen volledig waterdicht volgens IP68, maar ook zweetbestendig.

De vervaardiging van het frame uit een nikkel-titaniumlegering in combinatie met zacht siliconenmateriaal en het zogenaamde Biofit-ontwerp zorgt voor het bijzonder robuuste ontwerp en is tegelijkertijd met 27 gram bijzonder laag van gewicht en levert daardoor optimaal draagcomfort voor vele uren onderweg. Er werd ook bijzondere aandacht aan besteed om ervoor te zorgen dat de beloofde veilige grip en het hoge comfortniveau ook in combinatie met een zonnebril, zwembril en badmuts gegarandeerd blijven.

Shokz OpenSwim Pro: achtste generatie botgeleidingstechnologie en Shokz PremiumPitch 2.0+

De nieuwe Shokz OpenSwim Pro maakt voor de overdracht van geluid gebruik van de zogenaamde botgeleidende technologie of botgeluidsoverdrachttechnologie, die al in de 8e generatie is. Deze oplossing beschikt bovendien over Shokz PremiumPitch 2.0+, bedoeld om helder geluid met overtuigende lage tonen te garanderen. Met behulp van de Shokz-app voor Apple iOS en Google Android, kan de gebruiker het geluid aanpassen. Er is een toonregeling en speciale modi zoals vocalice booster-modus en zwemmodus. De OpenSwim Pro is een open hoofdtelefoon en de gebruiker krijgt dus geluid uit zijn omgeving mee. Dat is wel zo veilig.

Voor telefoongesprekken zijn twee geïntegreerde microfoons beschikbaar, die bij ruis de best mogelijke stemkwaliteit garanderen. en echo-onderdrukking. Uiteraard is stembediening ook mogelijk, zij het via Apple Siri op Apple iOS of Google Assistant op Google Android.

Shokz OpenSwim Pro: MP3 om te zwemmen, Bluetooth voor al het andere

Wie niet zwemt kan de nieuwe Shokz OpenSwim Pro via Bluetooth 5.4 met een smartphone verbinden, waarbij hij ook multipoint pairing mogelijk maakt, d.w.z. gelijktijdig koppelen met twee bronapparaten, om naadloos daartussen te kunnen schakelen. De signaaloverdracht via Bluetooth wordt onmiddellijk onderbroken zodra de hoofdtelefoon onder water komt. Voor het zwemmen maak je daarom gebruik van de geïntegreerde MP3-speler, waarbij de Shokz OpenSwim Pro data ondersteunt in de formaten MP3, WMA, AAC, M4A, APE, FLAC en WAV.

De opslagcapaciteit is 32 GB en dat is niet veel voor een draagbare muziekspeler, maar de OpenSwim Pro is ook niet echt een concurrent van draagbare muziekspelers. Als muziekbestanden in een gecomprimeerde vorm worden opgeslagen, bijvoorbeeld MP3 of AAC, kunnen met gemak een paar honderd nummers worden opgeslagen, in elk geval genoeg voor een paar uur zwemmen.

De Shokz OpenSwim Pro is uitgerust met een 160 mAh lithium-polymeerbatterij met een opgegeven speelduur tot negen uur. Hij wordt opgeladen met een eigen stroomvoorziening en inductie.

Shokz OpenSwim Pro: prijs en leveringsinformatie

De koper kan kiezen uit twee kleuren en de adviesprijs is net geen 200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE