NIEUWSHiFiMan

HiFiMan Susvara Unveiled: vlaggenschip magnetostatische over-ear hoofdtelefoon met open oorschelpen

Hoofdtelefoonfabrikant HiFiMan heeft de Susvara Unveiled onthuld, een magnetostatische over-ear hoofdtelefoon met een afneembare kabel. “We hebben het nieuwe model Susvara Unveiled genoemd omdat elk detail van goed opgenomen muziek wordt onthuld door het ontwerp en de componenten van de hoofdtelefoon,” zo verklaart hoofdontwerper Dr. Fang Bian,

HiFiMan Susvara Unveiled

De meeste open hoofdtelefoons zijn voorzien van een metalen gaas als rooster om de drivers te beschermen. Dit beschermingsrooster moet zo open mogelijk zijn zodat de lucht rondom het membraan van de driver zo vrij mogelijk kan bewegen. De topmodellen van HiFiMan, waaronder de HE1000 en de originele Susvara, zijn volgens de fabrikant speciaal ontworpen om de openheid van de roosters te maximaliseren, omdat het nanometerdikke membaarn zodanig licht van gewicht is dat reflecties van het beschermingsrooster het bewegingspatroon van het membraan verstoren.

 “De meest effectieve manier om reflecties en brekingen van geluidsgolven van het rooster te voorkomen, is door het rooster te verwijderen, hetgeen leidt tot volledige openheid van de driver. Het resultaat is geluid dat aantoonbaar gedetailleerder en opener is. Daarom noemen wij deze aanpak ‘ontsluierde’ technologie.” En dat is in het Engels “Unveiled”.

Het open gedeelte van de hoofdtelefoon inspireerde Dr. Bian tot het creëren van een verwijderbaar achterpaneel, Magnetic Veil genaamd, dat het resultaat is van HiFiMan met behulp van CNC-technologie (Computer Numerical Control), een proces waarbij gebruik wordt gemaakt van computersoftware om de beweging en werking van machines die materialen snijden, snijden en graveren. Deze magnetische sluiers passen over de oorschelpen en helpen schade te voorkomen die wordt veroorzaakt door de absorptie van magnetische voorwerpen wanneer de hoofdtelefoon niet in gebruik is.

Nieuw bij de Susvara Unveiled is een metallic zilveren geleiderlaag, omdat zilver de hoogste geleidbaarheid van alle metalen heeft. De gevoeligheid wordt gemaximaliseerd, subtiele details worden onthuld en het gevoel van “lucht” of “luchtigheid”dat zo belangrijk is voor hoogwaardige audioprestaties is volgens HiFiMan aanzienlijk verbeterd.

De Susvara Unveiled is voorzien van HiFiMan's Stealth Magnet-technologie met een asymmetrisch, dubbelzijdig magnetisch circuit dat geleidelijk de opening en de dwarsdoorsnedevorm van de magneet aanpast, zowel binnen als buiten het membaar. Deze aanpak zorgt voor maximale geluidstransmissie en membraancontrolekracht op een verfijnd balanspunt, waardoor vervorming tot een absoluut minimum wordt beperkt voor geluid dat van nature warmer is, met maximale beeldvorming en transparantie.

HiFiMan geeft een frequentiebereik op van 6 Hz tot 75 kHz, een gevoeligheid van 86 dB en een impedantie van 45 Ohm. De nieuwe Susvara Unveiled weegt 430 gram.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.


EDITORS' CHOICE