NIEUWSTeufel

Teufel Stereo L2: vloerstaande actieve drieweg luidspreker

Teufel heeft een nieuwe actieve draadloze luidspreker gelanceerd genaamd Stereo L2. De Stereo L2 kan draadloos of via een kabeltje muzieksignaal aangeleverd krijgen. Afneembare frontjes zitten erbij en de koper kan kiezen tussen een zwarte en witte uitvoering.

Teufel Stereo L2: actieve vloerstaande drieweg luidspreker

In januari 2024 heeft de Duitse fabrikant Teufel de Stereo M2 uitgebracht, een set actieve draadloze tweeweg luidsprekers die draadloos of  via een kabeltje muzieksignaal kunnen krijgen (lees ook onze recensie over de Teufel Stereo M2). De Teufel Home serie heeft aanvulling gekregen van de vloerstaande Stereo L2. De connectiviteit en het functiepakket zijn hetzelfde als van de Stereo M2, maar de Stereo L2 is een grotere luidspreker en het is een drieweg systeem. De behuizing is gemaakt van FSC-gecertificeerd hout, afgewerkt met schuurvernis. Het afneembare front is voorzien van gerecyclede textielvezels

Draadloos muzieksignaal kan binnenkomen via AirPlay 2, Google Chromecast of Bluetooth. Spotify Connect en TuneIn (internetradio) worden ondersteund. Er is ook een optische aansluiting en een stereo cinch-aansluiting gemonteerd.

De Stereo L2 is een drieweg systeem met drie woofers met een conus gemaakt van kevlar. De tweeter zit in het hart van de middentoner waardoor een puntbron wordt benaderd. Elke luidspreker heeft een 190 Watt klasse D versterker aan boord. Er is geen kabel tussen de luidsprekers. Elke luidspreker heeft dus een stopcontact nodig maar overdracht van muzieksignaal gaat draadloos. Dat geeft veel vrijheid bij het opstellen.

Op de rechterluidspreker bevindt zich een bedieningspneel met nabijheidssensor en automatische verlichting. Beheer en bediening lopen verder via de Teufel Home. De Teufel Raumfeld app is niet geschikt en kan niet worden gebruikt.

De adviesprijs is net geen 2.000 euro. Meer weten? Kijk dan op de website van Teufel.

MERK

EDITORS' CHOICE