NIEUWSCessaro

Rhapsody presenteert Zen & The Art Of Fine Audio met hoornluidsprekers van Cessaro

De Duitse luidsprekerfabrikant Cessaro Horn Acoustics bouwt bijzondere grensverleggende en grensverleggende luidsprekers. Er is niets mis met de andere op de markt aanwezige merken en modellen, maar het onderscheid is dat de mensen achter Cessaro het woord compromisloos als hoofduitgangspunt hanteren. Reden waarom audiodealer Rhapsody de luidsprekers van Cessaro in het aanbod heeft opgenomen.

Cessaro Horn Acoustics

Hoornluidsprekers hebben zeer specifieke eigenschappen en staan doorgaans bekend om hun uitgesproken klankmatige eigenschappen. Volgens Rhapsody veranderde dit stereotype beeld meteen na kennismaking met Cessaro Horn Acoustics op de High End audiobeurs in München kennismaakten. Ja het zijn nog steeds hoornweergevers en zo zien ze er ook uit, maar de mate van perfectie bij de keuze van materialen en de bouw van de luidsprekers gaat volgens Rhapsody verder dan ooit eerder in dit segment is vertoond.

Bij de creaties van deze in de deelstad Hessen gelegen onderneming, blijkt de term high-end gelukkig nu niet eens niet een willekeurig modewoord. Feitelijk bouwen ze hun luidsprekers voor slechts één doel en dat is dichter bij de muzikale live ervaring komen. Om dit doel te realiseren worden in het ontwerpproces componenten en materialen gebruikt die vanwege hun hoge prijs en complexiteit, niet snel bij enig ander merk of concurrent zijn te vinden. Eén van de aspecten die daarbij een duidelijk verschil maken, zijn de nieuw ontwikkelde composiethoorns. Ontwerpen die volledig met de hand worden vervaardigd en zijn gebaseerd op een bijzonder kostbare tweeschalige constructie die is voorzien een speciale vulling van polymeerrubber. Hierdoor ontstaat een ongekend natuurlijke én ongekleurde weergave waarbij het typerende hoornkarakter volledig achterwege blijft en er een ongekend diepe en betrokken inkijk in de muziek voor in de plaats is gekomen.

Om materiaalkeuze en bouw even in perspectief te zetten: de unieke tweeschalige constructie zorgt bij de hoorn van de tweeter voor een gewicht van acht kilogram. Een massa die bij de hoorn voor het middengebied vervolgens al snel oploopt tot een heftige 62 kilogram, terwijl de hoorn voor het middenlaag zelfs een verpletterende 110 kilogram op de weegschaal legt.

Uiteraard zijn ook de achterliggende luidsprekerdrivers perfect bijpassend en worden op specificatie vervaardigd door het zeer bekende TAD (Technical Audio Devices Laboratories Inc). Samen met de zorgvuldig samengestelde wisselfilters en de superieure afwerking van de behuizing in al zijn te kiezen afwerkingsvarianten en materiaalsoorten, draagt dit sterk bij aan het indrukwekkende eindresultaat.

Naast de bestaande modellen waarvan Rhapsody de goed plaatsbare Opus 1, de Opus sub mk II en de forse, compromisloze Alpha III heeft staan, biedt Cessaro tenslotte ook heel veel mogelijkheden tot individualisering. De sky is daarbij de limit, mits de merkeigenschappen bewaard kunnen blijven. Wie meer wil weten of dit alles bij serieuze interesse graag zelf een keer zou willen ervaren, hoeft u alleen maar een afspraak met Rhapsody te maken. “Mogelijk bent u daarna net als wij ook fan van dit bijzondere merk,” aldus Rhapsody over Cessaro Horn Acoustics.

Adres en contactgegevens Rhapsody

Rhapsody
Maasdijk 4
5357 NB Overlangel
Nederland

Website: www.rhapsody.nl
E-mail: info@rhapsody.nl

MERK

EDITORS' CHOICE