NIEUWS

Zen & The Art Of Fine Audio: luidsprekers van Sigma Acoustics bij Rhapsody

Rhapsody is de trotse dealer geworden van het vernieuwende en gepassioneerde Italiaanse luidsprekermerk Sigma Acoustics. Onlangs heeft de levering van de prachtige nieuwe M15 plaatsgevonden, waarmee het aanbod volgens Rhapsody compleet is geworden. Tijd voor een korte introductie van Sigma Acoustics.

Sigma Acoustics

Moederbedrijf Extreme Audio en het merk Sigma Acoustics, zijn eigendom van oprichter en eigenaar Aldo Zaninello. Een volgens Rhapsody ontzettend aardige en toegankelijke man, die bovendien bijzonder goed in staat blijkt te zijn om de wensen en eisen van Rhapsody in zijn producten te verwerken. In geval van de luidsprekers van Sigma Acoustics zijn deze deugden: een geheel eigen en in dit geval zelfs vernieuwende gehoormatige presentatie. Met andere woorden een weergave die in staat is mensen te raken met een heel bijzondere, opvallend vloeiend en verfijnd gepresenteerde muzikale beleving en zeggingskracht. Voeg daarbij de afwijkende en fraaie kastvormen. Een vormtaal die maar deels een visuele functie bezit en vooral is bedoeld om het te presenteren geluidsbeeld met minder problemen in een ruimte neer te zetten.

Akoestische objecten die veel energie afstralen zoals luidsprekers, hebben altijd een grote mate aan interactie met de ruimte waar ze in staan. Maar in geval van de Sigma Acoustics lijn, heeft Aldo bij ieder model specifieke elementen aangebracht die de samenhang en interactie met de ruimte vergemakkelijken. Dit kun je zien aan bijvoorbeeld de specifiek aangebrachte spoilers (zoals die ook bij sommige auto’s worden toegepast) achteraan op de bovenzijde, de onder verschillende hoeken geplaatste luidsprekerdrivers of de bij verschillende Sigma Acoustics modellen typische S-vorm van de kast. Deze dient om het laag in de kast op heel specifieke wijze te comprimeren, waardoor de ruimte minder en vooral anders wordt aangesproken.

Hoe het ook moge zijn, Rhapsody denkt dat dit merk mede door al deze maatregelen, de fraaie, typisch Italiaanse vormtaal en de vele modellen en afwerkingsvarianten, daadwerkelijk iets toevoegt op de overvolle audiomarkt. Sigma Acoustics is een typische boutique luidsprekermerk. Dus geen enorm grote aantallen en ook geen anonieme producten. Wat het wel doet, is vaak zelfs met kleine (buizen) versterkers, een enorm betrokken en bezielende weergave bieden. Een presentatie die je bij geen enkel ander luidsprekermerk op deze wijze kunt ervaren en waarmee fantastisch mooie totaalsystemen kunnen worden samengesteld.

Wie dat zelf een keer wil ervaren moet een keer bij Rhapsody langsgaan. Maak een keer een afsprak voor een  ontspannen luistersessie of geniet gewoon vrijblijvend van deze modellen tijdens de regelmatig terugkerende luistershows. Kijk op de website van Rhapsody voor de agenda van luistershows of voor andere informatie.

Adres en contactgegevens Rhapsody

Rhapsody
Maasdijk 4
5357 NB Overlangel
Nederland

Website: www.rhapsody.nl
E-mail: info@rhapsody.nl


EDITORS' CHOICE