NIEUWSCanvas Audio

Canvas Hifi: voor bij de televisie of voor gebruik zonder televisie

Het Deense Canvas Hifi heeft naar eigen zeggen hifi opnieuw uitgevonden. Het jonge bedrijf heeft slechts één product in zijn portfolio, maar dit product kan in verregaande mate worden aangepast aan de specifieke wensen en eisen van de klant. In de basis is Canvas HiFi een geluidssysteem voor onder de televisie, maar Canvas HiFi kan ook los worden gebruikt.

Canvas HiFi

Canvas HiFi is opgericht in 2022 door de heren Kim Neeper Rasmussen en Laust Nielsen die elkaar in 20219 hebben leren kennen. Allebei waren ze al vanaf jonge leeftijd bezig met hifi en geluid. De ambitie was om een geluidssysteem te bouwen dat niet allen goed zou klinken maar er ook goed uit zou zien en makkelijk te bedienen zou zijn. Naarmate het onderzoek zich ontvouwde, was CANVAS niet langer louter een project; het evolueerde tot een bewijs van menselijke vindingrijkheid en het meedogenloze streven naar uitmuntendheid. De ooit onoverkomelijke beperkingen werden volgens de oprichters springplanken naar innovatie. CANVAS, dat begon als een droom, is nu werkelijkheid. CANVAS is niet zomaar een product. Het is volgens de fabrikant een bewijs van wat er kan worden bereikt als passie en technologie elkaar ontmoeten, en het streven naar uitmuntendheid geen grenzen kent.

CANVAS-technologie

CANVAS HiFi presenteert een echte HiFi in een tv-audioproduct dat past in een moderne woonkamerinrichting, in tegenstelling tot elk traditioneel HiFi-product. De technologie begint met een stijve kast met een BridgeBrace structureel verstevigingssysteem voor de luidsprekers. Deze worden opnieuw gevoed door krachtige versterkers en een vierkanaals Burr-Brown DAC met geavanceerde lineaire fase DSP-crossovers van Analog Devices.

De ldrivers komen van de Deense driverbouwer SB Acoustics en zijn voorzien van een hoogwaardig gegoten aluminium chassis, next-gen papieren conus bas-/middentonendrivers, zeer nauwkeurige stijve papieren conus passieve radiatoren met lange uitslag en gegoten aluminium golfgeleider silk-dome tweeters die in de voorkant zijn geïntegreerd. Het resultaat is een ontwerp zonder diffractie.

Connectiviteit

Verbind CANVAS met een netwerk via de CANVAS-app. Voor streaming beschikt CANVAS over een draadloze module van de volgende generatie, met Apple AirPlay 2 en Google Cast, beide multiroom-compatibel met alle andere merken luidsprekers. Verder beschikt het over Tidal Connect en Spotify Connect en binnenkort ook Roon.

Het heeft ook een digitale optische Toslink-ingang om bijvoorbeeld een SONOS Connect-box op aan te sluiten, en analoog met een geweldige Burr-Brown ADC, zodat draaitafels kunnen worden aangesloten, om uw platen in een ongekende ruimtelijke natuurgetrouwheid te ervaren.

CANVAS is voorzien van HDMI eARC voor naadloze integratie met de televisie. Je hoeft er niet aan te denken dat het er is; het werkt gewoon naadloos samen met de afstandsbediening van uw tv. Zelfs een Apple TV-afstandsbediening kan het volume in CANVAS rechtstreeks regelen. HDMI eARC zorgt ervoor dat er geen vervelende problemen met lipsynchronisatie optreden (dat is als beeld en geluid niet synchroon lopen bij films, shows en concerten).

CANVAS HiFi:  kamercorrectie

CANVAS HiFi heeft een kamercorrectiesysteem geïntegreerd dat wordt geïntegreerd via hun eigen CANVAS iOS- en Android-app. Dit systeem lineariseert de frequentierespons, en nu zijn de basversterkingen plotseling een groot voordeel, met een hogere output vergeleken met vrijstaande luidsprekers. De versterking van lage tonen is niet afhankelijk is van het tijdsdomein en daardoor klinken de DSP-gecorrigeerde grensversterkingen, in tegenstelling tot kamermodi, geweldig. De microfoon van de iPhone kan worden gebruikt om deze metingen uit te voeren om deze correctie uit te voeren. Overigens, optioneel heeft CANVAS HiFi een slimme Zen-referentiemicrofoon, die kan worden gebruikt met zowel Android als iPhone, voor nog betere resultaten.

CANVAS HiFi: BACCH 3D

CANVAS HiFi heeft BACCH 3D (Band-Assembled Crosstalk Cancellation Hierarchy) geïntegreerd om overspraak te voorkomen en echt stereobeeld te ervaren, net zoals je zou doen in een traditionele hifi-opstelling. BACCH 3D werkt volgens de verklaring van de fabrikant als een digitaal matras dat van uw neus tot aan de luidsprekers wordt geplaatst, waardoor uw linkeroor alleen geluid uit de linkerluidspreker hoort en uw rechteroor alleen geluid uit de rechterluidspreker hoort. Dit brengt echte 3D-stereobeelden terug, die kunnen wedijveren met de beste en duurste stand-alone High End HiFi-systemen op de markt, met echte breedte, diepte en hoogte in het geluidsbeeld.

Naadloze tv-integratie: beugel meegeleverd

CANVAS wordt geleverd met een universele tv-beugel die voldoet aan de VESA-normen, zodat bestaande of toekomstige tv-schermen er bovenop gemonteerd kunnen worden. Bij aanschaf van een nieuwe TV kan het frontdesign ook los aangeschaft worden. Dit nieuwe universele ontwerp voor een tv-beugel voor de CANVAS-ontwerpen van de tweede generatie maakt het mogelijk de nieuwe luidsprekers te bevestigen op schermformaten van 55, 65, 75 en 77 inch. De universele houder kan op de vloer worden geplaatst of aan de muur worden gemonteerd, of CANVAS kan als stand-alone muzieksysteem worden gebruikt.

CANVAS HiFi: toekomstbestendig

CANVAS is toekomstbestendig, met automatische over-the-air software-updates, voor het geval er ooit een nog betere geluidsafstemming zou komen, of als er nieuwe streamingformaten zouden arriveren. Zelfs de elektronische hardware is ontworpen om te kunnen worden geüpgraded, voor het geval er op een dag in de toekomst nieuwe streaming- of bekabelde standaarden komen, die niet softwarematig kunnen worden geüpgraded.

De bijzonder servicevriendelijke modulaire opbouw maakt het bovendien eenvoudig om onderdelen te vervangen, zowel binnen de verlengde garantie van vijf jaar als na het verstrijken van de garantie. Dit zorgt ervoor dat het product gemakkelijk thuis kan worden onderhouden.

CANVAS HiFi: prijs en leveringsinformatie

CANVAS kan worden bevestigd op de schermformaten 55, 65, 75 en 77 inch. De prijs ligt tussen 3.290 euro en 4.690 euro afhankelijk van gekozen opties. Meer weten? Kijk dan op de website van CANVAS HiFi.

MERK

EDITORS' CHOICE