NIEUWSFurutech

Furutech NCF Clear Line USB en Clear Line LAN: passieve ontstoring van digitale aansluitingen

De Japanse kabel- en connectorfabrikant Furutech heeft een tweetal producten gelanceerd die zijn gemaakt om ruis en andere storingen op een digitale lijn te onderdrukken. De Furutech NCF Clear Line USB en NCF Clear Line LAN zijn passieve componenten die volgens de fabrikant zijn ontworpen om de afspeelprestaties van digitale broncomponenten en voorversterkers te verbeteren.

Furutech NCF Clear Line USB en Clear Line LAN

De Clear Line productlijn van Furutech werd voor het eerst gelanceerd in 2020 met de NCF Clear Line AC-optimizer, ontworpen om de kwaliteit van de stroomvoorziening van een systeem onmiddellijk te verbeteren. Dit werd in 2023 gevolgd door de NCF Clear Line-RCA en –XLR lijnoptimalisaties, die volgens de ontwerpers de signaallijnkwaliteit aanscherpten. Nu beloven twee nieuwe versies voor USB en voor RJ45 LAN vergelijkbare verbeteringen bieden voor digitale apparaten en netwerkapparaten.

Beide zijn voorzien van Furutech's unieke Nano Crystal Formula (NCF). Dit gepatenteerde materiaal is het cumulatieve resultaat van Furutech's ruim dertig jaar durende inspanningen om elektrische en mechanische resonantie uit signaal- en krachtoverdracht in hoogwaardige audio- en videotoepassingen te elimineren. NCF is ontwikkeld door Furutech en is uitsluitend terug te vinden in producten van Furutech.

Elk van de NCF Clear Line-modellen is passief, klein genoeg om in de hand te houden en moeiteloos te gebruiken: sluit het apparaat dat niet veel groter is dan een een USB-stick eenvoudigweg aan op een vrij stopcontact van een broncomponent of voorversterkers. Door trillingen uit het onderdeel te halen en te dempen, verminderen deze apparaten de ruisvloer aanzienlijk en verbeteren ze de S/R-verhouding. Het resultaat is een zuiverdere weergave van lage frequenties, verbeterde definitie en een verhoogd gevoel voor muzikaliteit dat elk detail en elke textuur laat horen. Het geluidsbeeld krijgt helderheid en openheid, terwijl de toonbalans over het gehele frequentiebereik verfijnder wordt, aldus Furutech.

De Furutech NCF Clear Line USB en Clear Line LAN Optimizers kosten 266 euro per stuk.

MERK

EDITORS' CHOICE