Harman International opent het eerste Europese Consumer Audio Engineering Lab in Denemarken

Harman International, het moederconcern waar o.a. JBL en Haman Kardon onder vallen, heeft een Audio Engineering Lab geopend in de Deense stad Kvistgaard. In het kersverse audiolaboratorium zullen ingenieurs audiotechnologieën gaan onderzoeken en ontwikkelen. Harman's nieuwste audiolab, gewijd aan de ontwikkeling van hoortoestellen, is het eerste en enige in zijn soort in Europa.

Decennia lang wordt Denemarken erkend als een van 's werelds toonaangevende landen op het gebied van audiotechnologie. Zo is ruim vijftig procent van alle hoortoestelverkopen in de wereld afkomstig van Deense fabrikanten, en zijn er meer dan zestig bachelor- en masteropleidingen aan Deense universiteiten en hogescholen waar geluid een essentieel onderdeel is van het onderwijsprogramma.

“Als Deense ingenieur die zijn hele carrière in de audiobranche heeft doorgebracht, markeert de opening van ons nieuwe audio-engineeringlaboratorium in Denemarken een zeer trots moment voor mij,” aldus Carsten Olesen, president van Consumer Audio bij Harman. “Door ons Deense hoofdkantoor in Kvistgaard uit te breiden, bouwen we infrastructuur en cultiveren we een ruimte voor innovatie, samenwerking en baanbrekende doorbraken die de audio-industrie vooruit zullen stuwen. Geluidstechnologie is een van de sterkste technologiegebieden van Denemarken en we zijn blij dat we op ons Deense hoofdkantoor een plek voor innovatie kunnen creëren.”

Het Kvistgaard Audio Lab omvat een onderzoeksruimte en werkplaats waar ingenieurs innovatieve technologieën zullen onderzoeken en ontwikkelen, en een Diffuse Sound Chamber om geluidsprestaties te ontwerpen en testen volgens de “Harman Listening Curve”, een naar eigen zeggen wereldwijde maatstaf voor het meten van audiokwaliteit.

Het Audio Engineering Lab in Kvistgaard zal ingenieurs van over de hele wereld in dienst nemen, en een samenwerking met Deense universiteiten zoals DTU (Technische Universiteit van Denemarken) zal mogelijkheden bieden om met lokaal, jong technisch talent te werken.

Harman heeft zich ook aangesloten bij het Danish Sound Cluster, een nationale organisatie die de Deense geluidsindustrie vertegenwoordigt en duurzame groei en innovatie van wereldklasse stimuleert. De leden van de Deense Sound Cluster zijn divers, maar richten zich allemaal op het verbeteren van de levens van mensen door middel van innovatieve geluidsoplossingen op het gebied van gehoor, akoestiek, lawaai, geluidsproductie en ervaringen.

“Tegenwoordig is geluidstechnologie een van de sterkste technologiegebieden van Denemarken. Om deze positie te behouden en uit te breiden moeten de spelers in de industrie nog nauwer samenwerken. We zijn blij dat Harman, een van 's werelds grootste audiofabrikanten, ervoor heeft gekozen om zich aan te sluiten. geeft ons en onze leden de mogelijkheid om op meerdere manieren samen te werken,” aldus Torben Vilsgaard, CEO van Danish Sound Cluster.

“Om te innoveren is het belangrijk om elkaar te inspireren en uit te dagen,” vervolgt Carsten Olesen. “We moeten samenwerken met de beste spelers en jonge talenten in de industrie. Door gebruik te maken van de diepe en rijke geschiedenis van audio-innovatie in Denemarken, kijken we ernaar uit om samen te werken met DTU en andere Deense universiteiten, en DSC om audio-innovatie te blijven stimuleren,” aldus de afsluitende woorden van Carsten Olesen.


EDITORS' CHOICE