Vertere Acooustics Super Groove II PTA: precisie toonarm

Het Britse Vertere Acoustics heeft een nieuwe hoogwaardige toonarm aangekondigd genaamd Super Groove II PTA. PTA staat voor Precision Tone Arm. Naar verwachting komt de nieuwe Super Groove II PTA in de loop van de maand juli op de markt.

Vertere Acoustics Super Groove II PTA

De Vertere Super Groove II PTA is gemaakt van op rollen gewikkelde koolstofvezel, roestvrij staal, aluminiumlegeringen, messing en siliciumnitride. Verder heeft de Super Groove II PTA een armkop gemaakt van titanium, een zwaarder ontkoppeld roestvrijstalen contragewicht met dubbele as en verstellingen voor  azimutaanpassing.

De lagerhouder en middenstijl zijn van RVS. De VTA-afstelkraag en het lagerjuk zijn vernieuwd. De Super Groove II PTA heeft ook een verbeterde armleuning met armvergrendeling.

Het belangrijkste verbetering is de drievoudige ophanging. Unipviots zijn onnauwkeurige dingen omdat er niet zoiets bestaat als een lagerpunt. Punten kunnen niet oneindig klein zijn en daarom is er altijd sprake van microwiebel op het lagerpunt. De arm glijdt als het ware rond op het lager.

Deze tri-pivot is voorzien van drie siliciumnitridekogels en een wolfraamcarbidepunt om de arm te ondersteunen. De arm gedraagt zich als een uni-pivot, maar zonder wiebelen.

De Super Groove  II PTA heeft een adviesprijs van net geen 17.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE