NIEUWSCayin

Cayin Audio lanceert iDAP-8, iDAC-8 en iHA-8

Sinan Kökbugur | 30 mei 2024 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

Cayin Audio heeft op de High End audiobeurs in München drie nieuwe producten laten debuteren die de 6-serie vervangen, t.w. de netwerkspeler iDAP-8, de DA-converter met buizen iDAC-8 en de volledig gebalanceerde in klasse A werkende hoofdtelefoonversterker iHA-8. De apparaten passen natuurlijk technisch en visueel goed bij elkaar. De breedte is voor alledrie 27 centimeter.

Cayin Audio i-8 Serie

De ontwerpers van Cayin hebben klassieke elementen (buizen!) gecombineerd met nieuwe technologische concepten. De nieuwe apparaten hebben een heldere structuur met de centraal geplaatste displays in combinatie met de ronde bedieningselementen. Ook de horizontale latten van de zijpanelen passen in het totaalconcept. Alleen de donkere voeten lijken een beetje een vreemde afwijking vergeleken met het esthetische zilver, maar aan de andere kant lijken de toestellen daardoor een beetje te zweven. Nou ja, het is misschien ook een beetje een kwestie van smaak.

Cayin Audio iDAP-8: digitale muziekspeler

De iDAP-8 heeft een intern geheugen van 128 GB dat de mogelijkheid biedt om muziek af te spelen. Met de native Android-streaming-apps kan de gebruiker makkelijk genieten van online muziekdiensten zoals Apple Music en Tidal in verliesvrije kwaliteit in hoge resolutie. Daarnaast kunnen audiobestanden worden afgespeeld vanaf een NAS, USB-opslagmedium, SD-kaart of via het 2,5-inch SATA-slot voor optionele HDD’s of SSD’s tot een capaciteit van 4 TB. De iDAP-8 kan via de I²S-interface met HDMI-aansluiting een zuiver audiosignaal uitvoeren naar de externe DA-converter uit de 8-serie. Cayin heeft ook de andere gangbare digitale uitgangen gemonteerd.

Cayin Audio iDAC-8

De Cayin iDAC-8 is een DA-converter voorzien van buizen in het analoge circuit. Dat zijn triodes van het type 6H6b-B, vier stuks in totaal. De gebruiker heeft overigens de keuze om het signaal via de buizen of via halfgeleiders naar buiten te laten komen. DA-conversie komt voor rekening van DAC-chips van het type AK4191EQ en AK4499EXEQ. Van deze laatste worden twee exemplaren gebruikt, voor elk kanaal een aparte DAC-chip ter verkrijging van een maximale kanaalscheiding. Cayin belooft dat een iDAC-8 een uitzonderlijke muzikale authenticiteit presenteert.

De voeding heeft als basis een ringkerntransformator die bijstand krijgt van bijna 30.000 μF afvlakcapaciteit. Alle gangbare digitale ingangen zijn gemonteerd. Het opgegeven frequentiebereik is 20 Hz tot 50 kHz. Analoog muzieksignaal komt naar buiten via cinch en via XLR.

Cayin Audio iHA-8: volledige symmetrische hoofdtelefoonversterker die werkt in klasse A

De iHA-8 hoofdtelefoonversterker levert een indrukwekkend vermogen van bijna 10 Watt per kanaal in klasse A. Het opgegeven frequentiebereik loopt van 10 Hz tot 80 kHz.

 

Het circuit is volledig symmetrisch opgebouwd en bestaat uit vier kanalen die paarsgewijs het linker- en rechterkanaal voor hun rekening nemen. De iHA-8 is dan ook zeer geschikt voor aansluiting van een symmetrische hoofdtelefoon via de 4,4 millimeter jackplug aansluiting of de Pentaconn aansluiting. De overgedimensioneerde voeding van 70 Watt met een afvlakcapaciteit van 50.000 μF en het royale uitgangsvermogen maken aansturing van elke dynamische of magnetostatische hoofdtelefoon mogelijk.

Cayin Audio iDAP-8, iDAC-8 en iHA-8: prijzen en leveringsinformatie

De nieuwe Cayin iDAP-8 en iDAC-8 hebben een adviesprijs van net gen 1.600 euro. De iHA-8 verkrijgbaar gaat voor net geen 1.150 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE