(Gesponsord artikel)ARTIKELSamsung

Samsung Portable SSD T9: voor snelle en efficiënte opslag van direct bewerkbare data

Samsung heeft met de SSD T9 een krachtige draagbare oplossing voor dataopslag op de markt gebracht. Producers van creatieve content vinden in de T9 niet alleen een snelle, betrouwbare opslag voor hun waardevolle producties, op kantoor en onderweg, maar treffen in deze portable SSD ook de juiste specs om efficiënt je tracks direct vanaf de T9 te kunnen editen en produceren. We vertellen je er graag meer over.

Samsung SSD

Bij Samsung denk je wellicht (eerst) aan smartphones, televisies en home cinema systemen, maar de Zuid-Koreaanse fabrikant is ook een absolute ster in SSD’s. Lees bijvoorbeeld onze eerdere stukken over de Samsung T7 Shield, of de uitgebreide review van de Samsung Portable SSD T7 – een van de voorgangers van de T9 die we hier bespreken. Maar wat is een SSD precies?

Dat kun je het beste vergelijken met de harde schijf van je computer, maar in dit geval als draagbare oplossing.  SSD staat voor Solid State Drive, en is inderdaad de tegenhanger van de HDD, de Hard Disk Drive. De simpele uitleg is dat een SSD óók een harde schijf is waar je data (documenten, muziekbestanden, foto’s en video’s) op bewaart, maar dan sneller en praktischer: geen lange laadtijden, en je neemt ‘m overal mee naartoe. In werkelijkheid is het net iets minder simpel, want een SSD is geen schijf, maar een chip: een combinatie van cellen waar je informatie in op kunt slaan.

Er zijn geen bewegende onderdelen zoals in een HDD – en dat is ook precies wat een SSD veel sneller maakt.

Enfin, het idee blijft hetzelfde: beide varianten zijn er voor de opslag van jouw waardevolle data. Aanvullend is het nog wel interessant om te melden dat alle Samsung SDD’s zijn uitgerust met een schrijfcache. De schrijfcache in een opslagapparaat is een zeer snel, vluchtig geheugen voor het verzamelen van schrijfopdrachten die naar apparaten voor gegevensopslag worden verzonden en in de cache worden opgeslagen, totdat het tragere opslagmedium (een fysieke schijf of een goedkoop flashgeheugen) die opdrachten kan verwerken.

Wil je alle snelle Samsung-opslagoplossingen die naadloos samenwerken met je apparaten eens onderling vergelijken, dan kan dat op deze pagina.

Samsung Portable SSD T9

Dat de SSD T9 opslag heel serieus neemt, blijkt om te beginnen wel uit de specificaties. De T9 is uitgerust met een USB 3.2 Gen 2x2-interface en NVMe-protocol en kan een bestand van 2 GB in iets minder dan een seconde(!) overzetten met sequentiële lees-/schrijfsnelheden tot wel 2.000 MB/s. Bespaar laadtijd en verzet meer werk.

Met dit apparaat krijg je je dagelijkse dingen dus aanzienlijk sneller gedaan en stroomlijn je de creatieve workflow. De T9 past bovendien naadloos in je technische systeemopstelling: je synchroniseert moeiteloos met Windows-, macOS-, Android-telefoons en -tablets, gameconsoles, de 12K- camera en nog veel meer. Bovendien wordt de SSD geleverd met een USB-C naar C en een USB-C naar A-kabel voor een nog betere connectiviteit.

Samsung T9: highlights

De T9 is uitgerust met Dynamic Thermal Guard van Samsung. Het apparaat presteert dus altijd optimaal met snelle overdrachtssnelheden, zonder oververhit te raken. Bovendien is de T9 ontworpen in overeenstemming met de internationale veiligheidsnorm IEC 62368-1. Zo ben je verzekerd van optimale veiligheid.

Met de T9 kun je met een gerust hart je werk doen, want je belangrijke bestanden zijn optimaal beschermd. De schijf kan namelijk worden beveiligd met een AES 256-bits versleuteld wachtwoord. 

De T9 is bovendien je ideale partner voor onderweg: je kunt de portable SSD bestellen in uitvoeren met 1, 2 of zelfs 4TB, terwijl alle varianten in dezelfde compacte behuizing komen met een totaalgewicht van slechts 122 gram. De T9 is enorm robuust, ligt lekker in de hand en gaat graag met je mee op pad. Laat je ‘m toch een keer vallen, geen probleem: de T9 is valbestendig tot 3 meter hoog en bovendien voorzien van 5 jaar beperkte garantie.

Samsung Magician

Ontketen de volle kracht van de T9 met Samsung Magician-software, een gebruiksvriendelijk pakket van optimaliseringstools dat je altijd de beste SSD-prestaties geeft. Bescherm waardevolle gegevens, houd de staat van je monitordriver in de gaten en ontvang de nieuwste firmware-updates.

Samsung Magician-software is beschikbaar voor Windows, macOS en Android. Het pakket vereist Windows 7 of hoger, macOS High Sierra (10.13.6) of hoger, of Android 5.1 (Lollipop) of hoger. Oudere versies van de Windows®, macOS®- en Android™-besturingssystemen worden mogelijk niet ondersteund. 

NAND-flash

Het NAND-flashgeheugen van Samsung vormt al decennialang de basis voor revolutionaire technologieën die ons dagelijks leven op alle vlakken veranderd hebben. Dit NAND-flashgeheugen is ook de basis van de SSD's voor klanten en is hiermee de volgende toonaangevende ontwikkeling. NAND flash geheugen chips zijn geïntegreerde circuits die positieve en negatieve ladingen opslaan (1 en 0). Dat zijn de bouwstenen van de gegevens. Flash geheugen chips werken elektronisch, maar houden hun opgeslagen data ook veilig als de SDD wordt uitgeschakeld.

Kortom, de Samsung Portable SSD T9 is de perfecte tool om snel data over te zetten van en naar je opslag. Daarnaast is voorzien in de juiste oplossingen om je tracks direct vanaf je T9 te kunnen editen en produceren.

Kijk voor meer informatie op de website van Samsung.


EDITORS' CHOICE