Opslag is een belangrijk onderwerp voor muziekliefhebbers. Of het nu gaat om een fraaie lp-collectie, fysiek in de kast, of een digitale bibliotheek op een computer, server of externe SSD. In die laatste categorie hebben we eerder al eens gekeken naar de oplossingen van Samsung, waaronder de Samsung Portable SSD T7. Wat maakt dat de externe SSD's van deze fabrikant zo populair zijn?Â
Het antwoord op die vraag bestaat uit meerdere aspecten. Natuurlijk heeft Samsung in het verleden sterk geïnvesteerd in de technologie voor opslag en SSD's. De ontwikkelingen staan niet stil en de Koreanen blijven continu doorontwikkelen. Dat resulteert in een enorm rubuust product, zonder in te leveren op functionaliteit en techniek. Wat voorop staat zijn de snelheden waarmee er data wordt weggeschreven of gelezen.
Bij de Samsung T7 Shield is de leessnelheid tot 1.050MB per seconde en schrijfsnelheid tot 1.000MB per seconde, afhankelijk van de manier waarop de SSD wordt aangesloten. Bijkomende pluspunten zijn de IP65-rating voor water- en stofbestendigheid en het feit dat de T7 Shield, what's in a name, valbestendig is tot 3 meter. Zeker die valbestendigheid is van grote toegevoegde waarde. Het maakt dat de Samsung T7 Shield een verlengstuk is van je opslagmogelijkheid en bij je behoeften on the go prima tegen een stootje kan.
Ga je op vakantie en wil je graag de foto’s die je met je telefoon maakt op een veilige manier bewaren? Dan is het tegenwoordig heel eenvoudig om gewoon een SSD, zoals deze Samsung T7 Shield, op die telefoon aan te sluiten en daar de foto’s op te zetten. Dat kunnen relaxte strandfoto’s zijn, maar dankzij de eigenschappen van de T7 ook de foto’s van een actieve vakantie. Of dat nou wintersport, bergbeklimmen of met de kano een woeste rivier afdalen is, de Samsung T7 Shield is hiertegen opgewassen. Sla ze in eigen beheer op.
Dat laatste voegen we niet voor niets toe. Om privacyredenen moeten we ons immers de vraag stellen; wil ik mijn gegevens of foto’s wel in de cloud opslaan? Want de cloud is uiteindelijk gewoon een andere benaming voor iemand anders zijn computer. En het laatste wat we willen, is dat er mensen toegang hebben of kunnen krijgen tot onze privéfoto's of gegevens. Een T7 Shield biedt dus ook een stukje privacy en veiligheid.
En daar houdt veiligheid voor de Samsung T7 Shield niet eens op. Hardware encryptie is namelijk een belangrijk speerpunt. De Samsung T7 Shield is te beveiligen met een wachtwoord. Hierbij wordt er gebruikt gemaakt van een AES 256 bit encryptie. Wat betekent dat? AES staat voor Advanced Encryption Standaard. En een block van 256 bits, wordt dan versleuteld. En dus wordt het ook moeilijker om zo een encryptie te kraken. Wat betekent dat dan weer voor een gebruiker? Dat je de schijf kan beveiligen met een wachtwoord, dat niet eenvoudig te kraken is. Mocht het appaartje ooit in verkeerde handen vallen. Toch een geruststellende gedachte.
Met een product zoals de T7 Shield laat Samsung zien dat ze bezig blijven met ontwikkelen. De techniek staat niet stil en Samsung zal de externe SSD's blijven verbeteren. Opslag wordt sneller, sterker en veiliger.Â