NIEUWS

Sneak peek: Storgaard & Vestskov lanceert vlaggenschip Fenja

De jonge Deense luidsprekerfabrikant Storgaard & Vestskov heeft zijn derde luidsprekermodel gepresenteerd en deze vloerstaander heeft de naam Fenja gekregen. Foto’s en technische informatie is nog wat spaarzaam gezaaid, maar we kunnen een sneak peek presenteren.

Storgaard & Vestskov Fenja

Het in Denemarken gevestigde Storgaard & Vestskov is in 2023 opgericht door Kim Storgaard en Casper Vestskov Poulsen. Het bedrijf heeft een portfolio dat bestaat uit de vloerstaande Gro en monitormodel Frida. De nieuwe Fenja is het derde model en is het vlaggenschip van de Deense fabrikant.

De vloerstaande Fenja heeft vier woofers met een diameter van zeven inch van de Noorse driverbouwer SEAS aan boord. De vijf inch middentoner komt ook van SEAS. Verder heeft de Fenja SB Acoustics Satori tweeters, voor en achter. De tweeter aan de achterkant kan worden gedeactiveerd voor een luisterervaring op maat.

De behuizing is gemaakt van vijf lagen Extreme Tiger Bamboo (26 mm) en baffles gemaakt van aluminium van vliegtuigkwaliteit. De fabrikant heeft de baffles CNC-gefreesd met een onderscheidend patroon. Het ziet er leuk uit maar zorgt ook voor minder reflecties en een verbeterde helderheid.

We hebben geen officiële prijs en leveringsinformatie maar op internet gonst een adviesprijs van 58.500 per paar.EDITORS' CHOICE