NIEUWS

Orange Amplification Pyramid: alles-in-één audiosysteem met aparte vormgeving

De Britse fabrikant Orange Amplification is vooral bekend van zijn (bas)gitaarversterkers, maar het bedrijf gebruikt zijn merknaam ook om producten voor in en om het huis te maken. Het Orange Pyramid-systeem is een lifestyle product dat voortbouwt op de bekendheid van het merk en het is een compact hifisysteem dat volgens de ontwerpers krachtig geluid en handige connectiviteit levert waarvan het bedrijf zegt dat het “een lust voor het oor” is, met een “warm en schoon geluid”.

Orange Amplification Pyramid System:

Orange Amplification bestaat sinds 1968 en is  een pionier is op het gebied van gitaar- en basversterking. Het bedrijf maakt ook Bluetooth-luidsprekers en heeft een draadloze hoofdtelefoon in het portfolio. Waarom niet de merknaam ook voor andere dingen gebruiken? Dat doet het Britse Marshall immers ook al een tijdje, d.w.z. Bluetooth-luidsprekers en hoofdtelefoons maken.

Het Pyramid System is een compact hifisysteem dat muzieksignaal via Bluetooth 5.0 aangereikt kan krijgen met ondersteuning van Qualcomm’s aptX. Muziesignaal kan ook analoog binnenkomen via een 3,5 millimeter jackplug of een stereo cinch-aansluiting. Het centrale piramidevormige kastje heeft de versterker en verbindingselektronica aan boord. Als voor Bluetooth wordt gekozen is de top van de pyramide blauw en bij analoge c.q. bekabelde invoer is de top groen. Als de top rood kleurt, is het foute boel, want dat speelt het systeem tegen zijn uitgangslimiet aan.

Voor elk kanaal is maximaal 40 Watt RMS beschikbaar voor vier Ohm en de eindtrappen werken in klasse D. De behuizing is gemaakt van hout en voorzien van witte pianolak. De volumeregeling gaat met een grote knop op de voorkant. Aan de achterkant zijn twee draaiknopjes voor toonregeling geplaatst.

Volgens de ontwerpers is moeite gedaan om het geluid af te stellen voor een prettige luisterervaring. De Pyramid geeft een zogenoemd golfgebalanceerd “analoog geluidsspectrum”. Dit is een prachtige marketingkreet, maar wat dit precies betekent weten we niet. Nou ja, Orange heeft zijn wortels in gitaarversterkers liggen en muzikanten zijn doorgaans veel kritischer dan consumenten. Mogelijk zit het dus wel goed met de klank.

Het Pyramid System wordt geleverd met twee passieve tweeweg luidsprekers met een basreflex behuizing. Orange zegt dat de luidsprekers zijn ontworpen om een helder en warm geluid te leveren.

Ten slotte, het Pyrmaid System is volgens de fabrikant volgens dezelfde robuuste, wegklare constructienormen gebouwd als alle professionele versterkers van Orange, waardoor dit een product zou moeten zijn dat lang meegaat. Orange Amplification belooft continu voorraad en vervangende onderdelen beschikbaar te zullen stellen tot in het volgende decennium.

Het Pyramid System heeft op de website van Orange Amplification een adviesprijs van net geen 800 Britse ponden. Een klant in de Benelux moet rekening houden met wisselkoersschommelingen, invoerrechten en het lokale BTW-tarief.


EDITORS' CHOICE