NIEUWSAVM

AVM was present op High End München 2024

De Duitse audiofabrikant AVM was natuurlijk aanwezig op de afgelopen High End audiobeurs in München, maar had naast een luisterruimte in het MOC ook grote toonruimtes gehuurd in het tegenover het MOC liggende Motorworld, waar de liefhebbers naast prachtige audio ook zeldzame sportauto’s konden bewonderen. Dat was een leuke combinatie.

AVM op High End München

AVM is van oudsher een fabrikant met een groot en divers portfolio verdeeld over verschillende productlijnen. Oplopend in prijs gaat het van de AVM30.3 serie naar Evolution, Inspiration en Ovation. Daarnaast toonden zij ook hun Rotation lijn van draaitafels, met als nieuwste model de R30.3 draaitafel.

Nieuw bij AVM is de Condition lijn. De Condition lijn bestaat uit twee ‘Power Conditioners’ met zoals gewoonlijk veel innovaties, zoals een getimede opstart van de verschillende uitgangen en een zeer effectieve opschoning van alle mogelijke vervuiling. Aan de ingang van de twee modellen PC 3.3 en PC 5.3 werkt een DC filter om gelijkspanning uit het stroomnet te filteren, wat het brommen van trafo’s enorm vermindert of elimineert. Maximale vermogensafname is 3.600 Watt en dat is niet toevallig gelijk aan de  zekering van 16 A in de doorsnee huisinstallatie.

De PC 3.3 heeft twee hoog-vermogen uitgangen (voor [eind-]versterkers) en vier laag-vermogen (voor broncomponenten) uitgangen. De PC 5.3 heeft er respectievelijk vier en acht. Prijs voor de PC 5.3 ligt rond de 5.790 euro, de PC 3.3 gaat rond de 3.790 euro kosten, maar de exacte prijs is nog niet bekend.

In de OVATION lijn werd er een heel interessant product getoond, namelijk een zeer scherp geprijsde (t.w. 12.290 ruro) versie van de bestaande (veel duurdere, bijna 20.000 euro kostende) SA 8.3 stereo eindversterker van het merk. Het model heet SA 8.2 Master Edition en maakt gebruik van een nieuwe overgedimensioneerde 1.000 VA ringkerntransformator en heeft wat minder vermogen dan de SA 8.3 (200 Watt i.p.v. 350 Watt).

Niet getoond tijdens de beurs, maar wel aangekondigd in de prijslijst: twee geïntegreerde streaming-versterkers, namelijk de de AS 5.3 en AS 3.3, en phonotrappen PH 5.3 en PH 3.3 in de Evolution lijn, ongetwijfeld met buizen in de 5-uitvoering en zonder buizen in de 3-uitvoering. Prijzen en leveringsinformatie worden later bekend gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE