Pro-Ject Audio Connect-It: nieuwe familie van kabels

Pro-Ject Audio heeft op de High End in München een nieuwe kabelserie gelanceerd die Connect-It is genoemd. De Connect-It familie bestaat uit signaalkabels en luidsprekerkabels en heeft oplopend in prijs vier gezinnen, t.w. de E-kabel, S-kabel, DS-kabel en RS-kabel. Pro-Ject levert de signaalkabels met cinch-stekkers, XLR-stekkers of een combinatie.

Pro-Ject Audio Connect-It E-kabel: instapkabel

De nieuwe kabelserie van Pro-Ject begint met de Connect-It E-kabel. De kabel heeft een vertinde koperen afscherming, 99,99% OFC geleiders (OFC = Oxygen Free Copper) omhuld met transparant PVC en vergulde messing stekkers.

Het doel van Pro-Ject met de E-kabel was om een neutrale audiofiele kabel aan te bieden tegen een redelijke prijs. De kabel wordt aangeboden met verschillende stekkers, waaronder cinch, 5-pins DIN en XLR.

Pro-Ject Audio Connect-It S-kabel

De Connect-It S-kabel heeft ook geleider van OFC met een thermoplastische elastomeermantel en afscherming van OFC. Isolatiemateriaal is van polyethyleen, vergelijkbaar met de Connect-It E.

De luidsprekerkabel is bedekt met transparant PVC met een S-mantel en maakt gebruik van vier blanke koperen geleiders van 0,75 mm2. De Connect-It S-kabels hebben vergulde fosforbronzen stekkers voor een duurzame en probleemloze. Ook deze kabels zijn verkrijgbaar met verschillende stekkers.

Pro-Ject Audio Connect-It DS-kabel

De Connect-It DS is de derde kabel in de reeks, gemaakt in Europa met hoogwaardigere materialen. De kabel is omhuld met speciaal halogeenvrij TPE, een OFC spiraal met geleidende TPE-submantelafscherming en geleiders gemaakt van 99,99% OFC. Het diëlektricum dat voor de DS-kabel wordt gebruikt, is een speciaal polyethyleen met flexibele cellen.

De luidsprekerkabel  is voorzien van transparant PVC en een DS-mantel, met acht 0,75 mm2 massieve koperen geleiders

Alle stekkers in de DS-lijn zijn voorzien van verzilverde signaalpinnen, die een lage contactweerstand en een hoge geleidbaarheid bieden.

Pro-Ject Audio Connect-It RS-kabel: vlaggenschip kabel

De Connect-It RS is de vlaggenschipkabel, met een halogeenvrije TPE-mantel, verzilverde OFC helixafscherming met koolstofsubmantel en bijpassende kristalzilveren geleiders. De kabels zijn gemaakt in Europa en zijn voorzien van gerhodineerde koperen signaalpinnen bedekt door een niet-geleidende koolstofbehuizing. Het diëlektricum dat voor de RS-kabel wordt gebruikt, is hetzelfde polyethyleen met flexibele cellen als in de DS-kabel.

In de luidsprekerkabel wordt hoogzuiver OCC-koper verwerkt geproduceerd met behulp van een verticale vacuümgiettechniek en wordt gebruikt in de Connect-It RS LS-luidsprekerkabel in een vieraderige configuratie..

Pro-Ject Audio Connect-It: prijzen en leveringsinformatie

De prijzen voor de Connect-It E beginnen bij 30 euro, voor de Connect-It S bij 80 euro en Connect-It DS-kabels beginnen bij 140 euro. De vlaggenschip Connect-It RS-kabels starten vanaf net geen 500 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE