NIEUWS

CanEver Malibran: krachtige stereo eindversterker

De Italiaanse audiofabrikant CanEver heeft op de afgelopen High End audiobeurs in München een nieuwe stereo eindversterker aangekondigd. De nieuwe versterker draagt de naam Malibran. We weten nog niet wanneer de levering gaat beginnen en hoeveel de Malibran gaat kosten.

CanEver Malibran

Het in de Italiaanse stad Venetië gevestigde audiobedrijf CanEVER heeft een bescheiden portfolio bestaande uit voorversterkers, DA-converter en een tweetal eindversterkers. De nieuwe Malibran is de derde eindversterker van het bedrijf en tevens de meest krachtige. De eerdere LaScala en Olimpico zijn buizenversterkers die werken in klasse A. De nieuwe Malibran is een hybride model met een uitgangstrap die bestaat uit slechts twee MOSFET’s die in een psuh-pull opstelling zijn gemonteerd, net zoals bij de LaScala.

De hybride Malibran heeft een filter aan de uitgang dat is ontworpen rond een audiotransformator, dezelfde die wordt gebruikt in de LaScala- en Olimpico-eindversterkers, die werkt in het audiofrequentiebereik (de bandbreedte is meer dan 100 kHz).

De geïmplementeerde “DSD-achtige” modulatietechniek minimaliseert de elektromagnetische interferenties. Er is compensatie van de impedantie van de luidspreker, om zo maximale controle over de bas te hebben. CanEver noemt deze compensatie TESLA (dat staat voor Transformer Enhanced Servo Loudspeaker Amplifier), alleen om Nikola Tesla te herinneren, de uitvinder, elektrotechnisch ingenieur, werktuigbouwkundig ingenieur en futurist die over natuurkunde dacht zoals niemand anders durfde.

Het is mogelijk om de luidsprekers op natuurlijke wijze te koppelen in bi-wiring. Er zijn twee uitgangen, één om rechtstreeks de woofers aan te sturen, de andere om de middentonen/tweeter aan te sturen. Beide uitgangen zijn zonder bandbeperkingen.

CanEver geeft een vermogen van 250 Watt vermogen bij acht Ohm en  500 Watt bij vier Ohm. De afmetingen van de Malibran zijn 44 x 34 x 25 (B x D x H) en hij weegt 25 kilogram.

Verdere gegevens, alsmede prijs en leveringsinformatie zijn nog niet beschikbaar.


EDITORS' CHOICE