NIEUWSFiio

FiiO SP3 BT: actieve desktopluidsprekers die aptX HD, aptX Adaptive en LDAC Hi-Res Streaming ondersteunen

FiiO heeft een Bluetooth-versie van zijn actieve desktop-luidsprekers SP3 aangekondigd. De SP3 BT biedt meerdere fysieke ingangen en aptX HD, aptX Adapative en LDAC Bluetooth-connectiviteit. De SP3 BT is leverbaar in een zwarte en witte uitvoering.

FiiO SP3 BT: veelzijdige compacte actieve luidsprekers

De SP3 van het Chinese audiomerk FiiO biedt analoge ingangen in de vrom van stereo-cinch en 3,5 millimeter jackplug en digitale ingangen in de vorm van USB Type-C, S/PDIF in coaxiale en optische vorm. De optische ingang ondersteunt digitaal muzieksignaal tot een resolutie van 24-bit/96kHz en de USB- en coaxiale ingang gaan tot 32-bit/96 kHz.

Voor Bluetooth-streaming zijn SBC- en AAC-codecs allemaal aan boord, waarbij de SP3 BT ook draadloze audio van hogere kwaliteit levert dankzij aptX Adaptive, aptX Low Latency, aptX HD en LDAC van compatibele bestanden en bronnen.

De SP3 BT is een tweeweg luidsprekersysteem met een totaal vermogen van 80 Watt in klasse D (40 Watt per kanaal). De silk-dome tweeter van 25 millimeter krijgt 10 Watt en de woofer met een conus van koolstofvezel die een diameter heeft van negen centimeter krijgt 30 Watt. FiiO belooft indrukwekkende prestaties ondanks de geringe afmetingen.

De silk-dome tweeters van de luidsprekers zijn precies in een hoek geplaatst om verliesloze geluidsgolftransmissie na te streven, waarbij het horizontale gestreepte patroon van elke unit is ontworpen om het geluid effectiever door de kamer te verspreiden. Bovendien zijn die tweeters voorzien van spreekspoelen van verkoperd aluminium, waardoor de luidsprekers volgens de ontwerpers een nauwkeurige en zuivere weergave van hoge frequenties kunnen leveren.

De SP3 BT is ontworpen om te werken met de mobiele apps Fiio Control en Fiio Music voor respectievelijk iOS en Android. Wanneer ze via Bluetooth zijn verbonden, kan met beide platforms het geluid worden aangepast. o.a. via een 10-bands parametrische equalizer.

Net als de originele SP3 maakt de SP3 BT gebruik van een innovatieve S-vormige poortbuis. Dankzij dit ontwerp blijven de luidsprekers compact en reproduceren ze een diepe, krachtige bas. De basuitbreiding en controle zijn verbeterd, hetgeen resulteert in snelle bastransiënten en superieure audiokwaliteit bij lagere frequenties.

De SP3 BT wordt geleverd met twee sets siliconen standaarden: met één set kunnen de luidsprekers in een hoogte van 0 graden worden geplaatst, terwijl met de andere de luidsprekers een helling van 7 graden naar voren kunnen krijgen. Met deze standaards kan de gebruiker optimaal luisteren van dichtbij, dat wil zeggen wanneer de luidsprekers op een bureau worden geplaatst. Omdat de meegeleverde standaarden van siliconen zijn, dienen ze tevens als trillingsdempers.

De adviesprijs is net geen 380 euro voor een set.

MERK

EDITORS' CHOICE