NIEUWSRega

Rega Nd3: MM-element voorzien van magneet gemaakt van neodymium

De Britse audiofabrikant Rega Research heeft een nieuw MM-element gelanceerd genaamd Nd3. Het nieuwe element wordt handmatig gebouwd in Rega’s fabriek in Groot-Brittannië en is voorzien van een magneet gemaakt van neodymium.

Rega Reserach Nd3

Het nieuwe MM-element Nd3 van Rega Research komt als vervanger van het model Elys 2. De Nd3 is  vernoemd naar het zeldzame aardmetaal neodymium (Nd) en het is het eerste MM-element  dat is voorzien van een neodymium N55 magneet. Volgens de fabrikant is dit 's werelds krachtigste in de handel verkrijgbare magneet en dit is een cruciaal onderdeel dat het unieke ontwerp van de Nd3 mogelijk maakt door meer kracht te leveren dan standaard staafmagneetontwerpen.

De geheel nieuwe constructie is in de loop van tien jaar ontwikkeld en de ontwerpers beloven 'next level'-prestaties. Elke Nd3 wordt zorgvuldig met de hand gemaakt door bekwame technici in de fabriek van Rega. Het ontwerp maakt gebruik van een gloednieuwe generatorgeometrie met perfecte symmetrie om een zeer nauwkeurige kanaalbalans te bereiken. De Nd3 heeft ook een geoptimaliseerde poolafstand voor superieure lineairiteit en lage overspraak.

De Nd3 is voorzien van geminiaturiseerde parallelle spoelen die intern worden gewikkeld, waarbij gebruik wordt gemaakt van draad met een dikte van 38 micron met slechts 1.275 windingen. Dit produceert een generator met lage inductie en lage impedantie en het resultaat is een verbeterde hoogfrequente respons. De behuizing is gemaakt van polyfenyleensulfide (PPS) en dat is een zeer licht maar toch stijf materiaal. De cantilever is gemaakt van aluminium. De stylus heeft een elliptische vorm.

Rega geeft een aanbevolen naalddruk op van 1,75 gram. De opgegeven uitgangsspanning is 5 tot 6 mV.

Het element komt in een honderd procent recyclebare verpakking. Rega geeft levenslange garantie tegen fabricagefouten.

Naar verluidt gaat de levering binnenkort beginnen, maar wij hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.

MERK

EDITORS' CHOICE