NIEUWS

Slimme apparaten die je met je stem kunt besturen

Gastauteur | 15 mei 2024

Stel je voor, je komt thuis na een lange dag werken en met een simpel ‘Hey, doe het licht aan’ of ‘Speel mijn relax playlist af’ transformeer je jouw woonruimte in een oase van rust en comfort. Klinkt als toekomstmuziek? Niet echt! Slimme apparaten die je met je stem kunt besturen zijn sterk in opkomst en maken ons dagelijks leven een stukje gemakkelijker. In deze blog duiken we in de wereld van slimme apparaten die straks (of misschien nu al) op jouw commando reageren. Bereid je voor om je huis op een hele nieuwe manier te ervaren!

Externe bijdrage  dit artikel valt buiten de redactionele inhoud van HIFI.NL

Slimme zonwering

Heb je er ooit van gedroomd om wakker te worden met natuurlijk licht, precies wanneer jij dat wilt, zonder een vinger uit te steken? Nou, met slimme zonwering wordt die droom werkelijkheid. Beeld je in: terwijl je nog lekker onder de wol ligt, fluister je tegen je assistent “Goedemorgen,” en voilà, de slimme rolgordijnen laten precies genoeg licht door om je zachtjes wakker te maken. Geen abrupt alarm dat je uit je slaap rukt, maar een vredige start van de dag. Met slimme zonwering is het allemaal mogelijk, dus laat dit direct samenstellen door een expert.

Lampen

Stel je eens voor hoe het zou zijn als je nooit meer op zoek moet naar een lichtschakelaar in het donker. Met slimme verlichting is dat precies wat je kunt verwachten. Je zegt simpelweg “Hey, doe de lampen aan” en je huis licht op. Niet alleen kun je het licht aan- en uitzetten met je stem, maar je kunt ook de sfeer in een kamer compleet veranderen met dimbare en kleur veranderende opties. Je hoeft hierbij niet eens in de ruimte zelf te zijn; met je smartphone kun je de verlichting overal in huis regelen.

Koelkasten

Dankzij de wonderen van de technologie kunnen slimme koelkasten je leven nu een stuk makkelijker maken. Een koelkast die bijhoudt wat je in huis hebt en je er zelfs aan herinnert wanneer iets bijna op is of gaat verlopen? Ja, dat is nu mogelijk. En wat dacht je van recepten suggesties gebaseerd op wat je nog in huis hebt? Zo wordt koken niet alleen een stuk leuker, maar verspil je ook minder voedsel. Ben je in de supermarkt en ben je vergeten of de melk op is? Geen probleem, even een blik werpen in je koelkast vanaf je smartphone en je weet het!

Thermostaten

Stap in de wereld van comfort en controle met een slimme thermostaat. Dit is niet zomaar een thermostaat. Het is jouw persoonlijke klimaat assistent! Dankzij de slimme programmering en de mogelijkheid om de temperatuur op afstand aan te passen via je smartphone, tablet of spraakopdrachten, past het klimaat van je huis zich automatisch aan jouw levensstijl aan. Besparen op je energierekening wordt bovendien kinderspel, aangezien de slimme thermostaat leert van jouw voorkeuren en alleen energie verbruikt wanneer het écht nodig is.

Speakers

Stap in de toekomst van muziek en huisautomatisering met slimme speakers. Zeg vaarwel tegen lastige bedieningspanelen of het zoeken naar je telefoon om iets simpels als het licht aan te doen. Met een simpele spraakopdracht regelen slimme speakers dit voor je, zonder dat je je comfortabele bank hoeft te verlaten. Van het instellen van timers in de keuken tot het beheren van je afspeellijsten tijdens een feestje, deze speakers maken je leven makkelijker en leuker. Ze leren als kers op de taart van jouw routines en passen zich aan jouw leven aan.

Deuren

Je staat er misschien niet elke dag bij stil, maar deuren zijn zó veel meer dan alleen een manier om binnen of buiten te komen. Met slimme deursystemen til je jouw huis naar een hoger niveau van comfort en veiligheid. Stel je eens voor dat je nooit meer hoeft te twijfelen of je de deur wel op slot hebt gedaan of dat je vanaf elke plek ter wereld toegang tot je huis kunt regelen. Of wat dacht je van deuren die zich aan jouw schema aanpassen, zichzelf vergrendelen als je weggaat en automatisch openen als je thuis komt, zonder dat je sleutels nodig hebt? Dat is het gemak van slimme deursystemen.

Koffiezetapparaten

Tot slot zijn er slimme koffiezetapparaten. Stel je voor dat je elke ochtend wakker wordt met de geur van vers gezette koffie, precies hoe jij hem het lekkerst vindt. Met een simpele aanraking op je smartphone, kun je de sterkte, de temperatuur en zelfs de brouwtijd aanpassen. Ook kun je het apparaat zichzelf laten afstemmen op jouw dagelijkse routine, zodat je koffie precies wanneer jij dat nodig hebt klaarstaat.


EDITORS' CHOICE